O nouă finanțare pentru orașul Ovidiu. Se va construi o creșă cu program prelungit

În data de 01 iulie 2019, primarul George Scupra a semnat contractul de finanțare pentru proiectul  CONSTRUIRE IMOBIL P+1, CU DESTINAȚIA DE CREȘĂ CU PROGRAM PRELUNGIT, ÎN ORAȘUL OVIDIU.

Valoarea totală a  proiectului este de 1.549.760,25 lei. Clădirea va dispune de sală de servire a mesei, dormitoare, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, birouri și dotări la standarde europene privind siguranța și buna desfășurare a activităților educaționale.

Creșa va fi construită pe șoseaua Natională la nr. 62A (în vecinătatea grădiniței ,,Licurici’’), pe o suprafață de 246 mp, având ca regim de înălțime parter și etaj.

Proiectul este finanțat prin programul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

,,Orașul Ovidiu crește de la an la an ca populație, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Acesta a fost și motivul principal când am demarat acest proiect. Suntem bucuroși ca putem veni cu o soluție viabilă pentru familiile tinere, care în mod justificat aveau această dorință. În scurt timp vom demara procedurile de licitație. Educația este una din prioritățile mele, considerând că investițiile în educație sunt cel mai bun proiect pe termen lung. În orașul Ovidiu , hrana copiilor de la grădinița cu orar prelungit este subvenționată 50% de primărie, paza este gratuită la toate unitățile de învățământ și în fiecare vară investim în modernizarea acestora. Avem o școală și grădiniță nouă în satul Poiana, am reabilitat complet sala de sport de la școala din Culmea și am depus proiectul pentru extinderea Liceului Tehnologic ,,Ion Podaru’’. Totodată sperăm ca și proiectul privind supraetajarea Școlii Gimnaziale Nr. 2 ,,Poet Ovidiu’’ să fie aprobat, pentru a oferi tuturor copiilor, indiferent de vârstă, accesul la un act educațional de calitate, facilitând creșterea rezultatelor școlare pe viitor.’’, a declarat primarul George Scupra.

cresa

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular