Grup Media Sud acuză Consiliul Județean: “Funcționarii publici se ascund după legi și proceduri”

După ce sute, sau poate mii de călători, s-au plâns de condițiile deplorabile oferite de firma de transport Grup Media Sud, care deservește linia ce leagă Constanța de Năvodari, și după ce publicația noastră a făcut cunoscute condițiile inumane pe care sunt obligați să le suporte cetățenii nevoiți să utilizeze microbuzele GMS, autoritățile au început să mimeze intrarea în normalitate.

Astfel, au fost declanșate verificări, doar pentru a scoate la iveală lucruri și fenomene, pe care le știe TOATĂ CONSTANȚA, de mai bine de 19 ani.

GMS - foto Primaria Năvodari din 5 Iulie 2019
GMS – foto Primaria Năvodari din 5 Iulie 2019

Cu acest prilej, primăria Năvodari, a trimis o adresă către Consiliul Județean Constanța, prin care informa că operatorul nu îndeplinește, în acest moment, condiții minime pentru realizarea serviciului de transport public persoane.”

Primăria Năvodari, prin primar, a punctat și deficiențele constate în urmă acțiunilor de control efectuate joi şi vineri, 4 şi 5 iulie 2019, după cum urmează:

  • Microbuze supra-aglomerate
  • Lipsa aerului condiționat și a mobilierului deteriorat din microbuze
  • Comportament neadecvat al șoferilor în relația cu pasagerii
  • Nerespectarea programului de transport; șoferi care nu opresc în stații
  • Călătorii cu abonamente și persoanele cu dizabilități nu sunt lăsați să urce
  • Folosirea de mijloace de transport vechi și foarte uzate

Țuțuianu vrea un “numitor comun” cu transportatorii!

În loc să adopte măsuri URGENTE în vederea remedierii acestei situații strigătoare la cer, președintele CJ, Marius Horia Țuțuianu s-a rezumat la un scurt comunicat, prin care informa opinia publică că se vor face și alte controale “până când vom ajunge la un numitor comun cu transportatorii.” Numitor comun cu încălcarea legii?

GMS - foto Primaria Năvodari 5 Iulie 2019
GMS – foto Primaria Năvodari 5 Iulie 2019

Chiar la momentul publicării acestui material, călătorii sunt în continuare obligați să suporte aceleași condiții de transport, specifice Evului Mediu, neschimbate față de săptămâna trecută. Cât trebuie să mai îndurăm nepăsarea Consiliului Județean?

REPLICA GMS: “Doleanțele și propunerile s-au lovit de opacitatea funcționarilor publici”

Chiar azi, administratorul Grup Media Sud, Ștefan Pleșca, a ținut să facă următoarele precizări, prin intermediul publicației ProConstanța, din care cităm:

“Într-adevăr firma noastră a fost sancționată în trecut. Dar în același timp, toate doleanțele și propunerile cu care am venit, după aceste sancționări, s-au lovit de opacitatea specifică funcționarilor noștri publici, care se ascund după legi și proceduri.

Vă dau ca exemplu faptul că, în orice mare metropolă europeană, pentru că ne place să ne considerăm europeni, transportul public este subvenționat, procedurile de decontare sunt foarte facile, traseele se modifică în funcție de dezvoltarea orașului, sunt studii periodice privind deplasarea locuitorilor dintr-o parte în alta a orașului.

Lucrul acesta la noi nu se întâmplă, și chiar ne dorim să se întâmple, pentru că asta vine înspre ușurarea și îmbunătățirea serviciilor noaste de transport. Noi vedem relația dintre firmă și autorități ca pe o colaborare continuă.”, a menționat Pleșca pentru ProConstanta, azi, 12.07.2019.

ProConstanta-Grup-Media-Sud
Extras din ProConstanta – Grup Media Sud, publicat 12.07.2019

Cu alte cuvinte, după ce s-a dovedit că nu îndeplinesc condițiile din caietul de sarcini, și că încalcă legea aproape la fiecare kilometru parcurs, reprezentanții firmei Grup Media Sud arată acum cu degetul spre Consiliul Județean (autoritatea care eliberează licența de transport pentru ruta intra-județeană Constanța-Năvodari).

Și după cum se observă, administratorul GMS, Ștefan Pleșca, acuză fără să nominalizeze, Consiliul Județean de lipsă de transparență, asta dacă prin termenul de “opacitate” nu se referă cumva la capacitățile manageriale ale președintelui CJ, Marius Horia Țuțuianu.

GMS face “frecție” unui picior din lemn

În materialul de presă citat anterior, reprezentanții Grup Media Sud ne anunță cu mândrie că începând de azi, “pe relația Constanța -Năvodari și retur, va circula un  microbuz nou, dotat cu toate facilitățile menite a asigura un  transport decent.”

Cu alte cuvinte, trebuie să fim bucuroși! Adică, după toate eforturile primăriei Năvodari, ale Consiliului Județean Constanța, și după toate plângerile formulate de către cetățeni în ultimii 20 de ani, doar cu atât ne-am ales?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular