PNL Constanța crede că Horia Țuțuianu a stat degeaba, trei ani, în fruntea Consiliului Județean

Horia Țuțuianu, minoritate în partid, dar şi în Consiliul Judeţean Constanţa

Miercuri, 24 iulie a.c, în cadrul ședinței de Consiliu Judeţean, grupul consilierilor județeni PNL Constanţa a ajutat prin votul său la stoparea unei nedreptăţi si unui abuz de putere, care creează o discriminare profundă între cetățenii acestui județ.

O nouă tentativă din partea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, de a nedreptăți primăriile liberale din județ a eșuat lamentabil după ce consilierii județeni PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de șeful pesedist al CJC.

Țuțuianu a încercat să favorizeze primăriile pesediste și să le aloce sume mari de bani în detrimentul celor liberale. Spre exemplu, unei localități precum Dumbrăveni cu primar PSD, cu aproximativ 600 de locuitori urma să i se atribuie un buget de aproximativ 833 lei/ cap de locuitor în timp ce o localitate precum Medgidia sau Mangalia cu peste 35.000 locuitori urma să primească aproximativ 2 lei/cap de locuitor.

Este important ca autoritățile județene să gestioneze și să împartă banii publici în mod corect pentru ca fiecare localitate să beneficieze de surse de dezvoltare conforme cu caracteristicile sale. Principiul este simplu și Horia Țuțuianu s-a prefăcut că nu îl știe sau, ceea ce ar fi și mai grav, chiar nu îl știe și atunci a stat degeaba trei ani în fruntea Consiliului Județean Constanța: Cetățenii au drepturi egale și trebuie să beneficieze de aceleași resurse, fără să fie afectați de simpatiile sau antipatiile politice ale unui președinte de Consiliu Județean.

Toate argumentele menționate mai sus au stat la baza votului dat de consilierii judeţeni PNL împotriva tentativei lui Horia Ţuţuianu de a favoriza primăriile PSD din judeţul Constanţa.

Dorim reînființarea comisiei privind repartiția sumelor de bani pentru dezvoltarea tuturor localităților, respectând principiile transparenței și echității. Este o lecție despre responsabilitate bugetară pe care domnul președinte al Consiliului Județean trebuie să o învețe pentru a trece examenul democrației.”, a declarat preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular