PSD Constanța cere ca povestea din Caracal să nu fie folosită electoral

Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, filiala Constanța își exprimă întregul sprijin față de doamna prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, în demersurile inițiate, legate de tragedia de la Caracal.

“Premierul Viorica Dăncilă a propus un plan de măsuri imediate și modificarea, legislativ și procedural, a cadrului de funcționare al tuturor instituțiilor abilitate implicate. Credem că, în acest context al anchetei – care trebuie să fie una profesionistă, urgentă și cu rezultate imediate – încercarea de politizare a cazului și speculare în scopuri electorale, politicianiste, se înscrie în genul de campanii agresive, prin care opoziția și președintele României încearcă de mai multă vreme înlăturarea puterii politice legitim alese, prin orice mijloace.

În aceste momente, răfuiala politică ar trebui să înceteze și toți factorii, de la funcționarii implicați în anchetă, până la CSAT ar trebui să conlucreze, pentru aducerea adevărului la lumină și preîntâmpinarea unor astfel de fapte oribile.

Tragedia de la Caracal, care prin gravele erori de sistem a condus la pierderi de vieți omenești trebuie să fie un punct de plecare pentru analize și măsuri drastice, în care să se stabilească vinovății, dar și măsuri concrete și efective. Solicitarea de demisii doar în scop politic nu e în măsură să rezolve problemele grave din instituțiile statului ci, dimpotrivă, să le adâncească, în absența unor structuri legitime, care să le rezolve. În locul unor discursuri de campanie, este momentul să îndemnăm la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Din toate aceste rațiuni, guvernul Viorica Dăncilă, comisiile și instituțiile abilitate trebuie lăsați să lucreze, departe de presiunile politice și răfuielile electorale.

PSD Constanța face un apel la echilibru, decență, reținere și responsabilitate din partea întregului spectru politic dar și al întregii societăți civile, pentru a evita provocări, orchestrate de cei care au tot interesul să se instaureze dezordinea publică, haosul și anarhia în România.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular