Consiliul Local a aprobat: Primăria va cumpăra cu 2 milioane magistralele CET Constanța

Chemați azi în ședința extraordinară, în sala ovală, consilierii locali PSD și PNL au votat Hotărârea prin care Primăria Constanța urmează să achiziționeze magistralele ce aparțin Electrocentrale Constanța SA (CET) contra sumei de 2 milioane de lei. Ședința a fost una foarte scurtă, consilierii având ordin de la partid să treacă proiectul lui Făgădău fără pre multe întrebări.

Așa cum aminteam și-n materialul nostru de ieri, primarul Decebal Făgădău n-a prezentat opiniei publice un raport din care să rezulte această valoare de 2 milioane, astfel încât toată lumea să înțeleagă ce anume cumpărăm de fapt.

Noi știm însă că întregul sistem de magistrale al CET -ului are o lungime de 82km și este vechi de 49 de ani. În aceste condiții putem calcula, într-o marjă mică de eroare, că urmează să plătim 24,39 lei (adică 5,16 Euro) per metru liniar de țeavă.

Așa cum ne-a explicat chiar primarul Făgădău, în preț sunt incluse și studiile de fezabilitate realizate până în prezent de compania Electrocentrale Constanța SA privind modernizarea.

Conform declarațiilor primarului Făgădău, urmează ca primăria, cu sprijinul Băncii Mondiale, să acceseze fonduri europene în valoare de 65 milioane de Euro pentru înlocuirea acestor magistrale “ciuruite.”

Primăria n-a prezentat mai multe date despre acest proiect. Nu ne-au fost puse la dispoziție studii sau planuri de fezabilitate. Pentru moment avem doar vorbe și promisiuni, pe lângă obligația certă de a achita 2 milioane de lei către Electrocentrale Constanța SA.

Mai multe informații despre acest proiect al primarului Decebal Făgădău AICI

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular