Dan Barna și Dacian Cioloș, EȘEC major în startul campaniei electorale, la Constanța

Dan Barna și Dacian Cioloș, EȘEC major în startul campaniei electorale, la Constanța

Candidatul alianței USR Plus, pentru președinția României, Dan Barna, însoțit de jumătatea sa, fostul premier Dacian Cioloș, a poposit, ieri seară, la Constanța, aici unde un mare miting ar fi trebuit să consemneze startul (mai degrabă furat) al unei campanii electorale ce urmează să înceapă.

Din declarațiile candidatului, a reieșit că orașul nostru a fost ales pentru că la alegerile europarlamentare, încheiate de curând, alianța USR Plus a obținut un scor bun, atât la nivel județean cât și la nivelul municipiului.

Dan Barna a aflat, însă, pe pielea lui, că fiecare scrutin de alegeri înseamnă o experiență diferită. Din nefericire pentru politicieni, voturile nu se reportează.

Întâlnirea cu locuitorii Constanței a fost precedată de o conferință de presă, pe care Barna și Cioloș au ținut-o la hotelul Ibis, într-o atmosferă ușor dezolantă. Discuțiile au început cu 30 de minute întârziere, pentru că nu se putea începe până nu sosește echipa TVR. Ca în vremurile de tristă amintire.

Dan Barna a fost prezentat de Stelian Ion, parlamentar de Constanța, în timp ce în spatele candidatului, liderii organizațiilor locale USR și PLUS au ținut poziția de drepți pe tot parcursul discuțiilor, fără a li se permite să spună vreun cuvânt.

Apoi, discursurile celor doi au fost neconvigătoare. Dan Barna a refuzat cu îndârjire să ne explice de ce reprezintă o alternativă la actualul președinte. În urmă cu mulți ani, în Bulgaria, o firmă care comercializa o anumită marcă de vodkă, spunea într-o reclamă că ”se luptă de câteva luni de zile să rămână pe locul doi în topul consumatorilor”. Cam așa și Dan Barna, care pare că și-ar dori ca Iohannis să câștige cu el pe post de iepuraș, în turul doi.

USR Plus nu vrea să câștige alegerile prezidențiale. Vrea ca PSD și Viorica Dăncilă să nu intre în turul doi, pentru ca plUSR să aibă un ascendent moral în alegerile locale.

Mesajul în sine, pus în scenă de candidatul Dan Barna este de fapt mesajul viitorului prim ministru Dacian Cioloș. Ne aflăm în campanie electorală prelungită pentru viitorul șef al Guvernului Cioloș, care, declara ieri la Constanța că alianța sa nu poate intra la Guvernare, neavând susținere parlamentară, pentru că nu ne putem juca de-a guvernarea. Dacian Cioloș a uitat că nu cu foarte mulți ani în urmă s-a jucat de-a guvernarea și a condus un guvern ce nu avea susținere în Parlament.

Revenind la mesajul lui Dan Barna, acesta a spus că va fi un președinte bun prin ”puterea exemplului și al mesajului” și implicare. Un fel de speaker motivațional care doar vorbind poporului va schimba situația sumbră din țară. Dan Barna este convins că doar prin faptul că va câștiga alegerile, mii de tineri se vor decide să lase străinătatea și să vină acasă. Dan Barna trăiește în filmul lui, rupt de realitate. Filmul în care președintele Barna va schimba situația în sănătate, infrastructură și mai toate domeniile de activitate, doar existând.

Conferința de presă începută cu 30 de minute mai târziu s-a încheiat la termen, pentru că trebuia să înceapă marele miting electoral de la Constanța. Doar că, în piața Ovidiu, constănțenii au uitat să apară. Și, cel mai trist, au uitat să apară și susținătorii USR Plus. Au fost cam 150 de oameni, adică vreo 130 de membri de partid și vreo 20 de trecători.

Judecând după situația de la Constanța, Barna pare a se afla în situația în care nu prinde turul doi, alături de prietenul Klaus Iohannis. Dar, conform spuselor celor doi, am avut ieri în fața noastră viitorul președinte al României. Cine suntem noi să încercăm să-l trezim pe domnul Barna, are dreptul să viseze.

Presa din Constanța l-a întrebat pe candidat și despre milioanele de euro câștigate de firmele sale. Unele chiar cu Prefectura din județul nostru, condusă de Radu Volcinschi, directorul lui Mazăre. Dan Barna a explicat că a beneficiat de aceste contracte pentru că în domeniul său de activitate este valoros. ”Ghinion!”, cum ar fi spus prietenul său Klaus Iohannis.

Similar Articles

Comments

  1. […] Organizatorii și-au dorit un debut remarcabil pentru campania lui Dan Barna. Ca dovadă, în anunțurile publicate încă din urmă cu o săptămână, publicul constănțean era invitat la un miting ”de amploare”. Locația inițială a fost stabilită în parcul Primăriei, pe esplanada din fața monumentului Victoriei. Este vorba de un monument ridicat în perioada dictaturii, care se numește, de fapt, monumentul Victoriei Socialismului. Probabil din cauza acestei rezonanțe, care a fost speculată de criticii din mediul virtual, Alianța a decis pe ultima sută de metri să schimbe locația mitingului, în Piața Ovidiu, acolo unde Dan Barna și Dacian Cioloș au fost primiți cu multă căldură în luna mai, în campania pentru europarlamentare. Primirea de atunci nu s-a mai repetat acum. În piață au fost prezente aproximativ 130 de persoane, potrivit estimării Constanța.Ro (vezi AICI). […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular