Vehiculele electrice și cele hibride nu vor mai plăti taxa de parcare în Constanța.

Cu ocazia lansării programului BCR eGo la Constanța, primarul Decebal Făgădău a ținut să anunțe că mașinile electrice, precum și cele hibrid, nu vor mai achita taxa de parcare pe raza muncipiului.

Posesorii acestor categorii de vehicule urmează să obțină de la administrația locală o vinietă specială, pe care o vor afișa la parbriz, astfel încât Poliția Locală să știe că aceste mașini sunt scutite de plata parcării.

“Pentru mașinile electrice și pentru mașinile hibrid, pe raza municipiului Constanța, nu se plătește parcarea. Atât mașinile în sistem car-sharing (ale BCR eGo), dar și mașinile proprietate privată, deținute de constănțeni sau de triști, pot obține o vinietă care se va atașa în zona de vizibilitate, și în acel moment nu plătești parcarea.

La fel și-n stațiunea Mamaia. Parcarea va fi gratuită. Tocmai pentru a da un semnal că încercăm să încurajăm schimbarea flotei” a declarat, azi, primarul Făgădău.

În Constanța sunt disponibile 5 mașini BMW i3 prin sistemul BCR eGo

Programul BCR eGo funcționează încă din 2017 în București. La Constanța se află în acest moment 5 autovehicule BMW i3 electrice în sistemul de închiriere prin car-sharing, orașul nostru fiind primul după București unde BCR a implementat acest proiect.

Serviciul de car-sharing este oferite de BCR prin intermediul unui furnizor extern – Mojito – așa cum este prezentat pe pagina oficială a programului disponibilă AICI.

Stații de încăracare pentru mașini electrice în Constanța

Primăria urmează să realizeze în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia un număr de 18 stații de încărcare pentru mașini electrice. Acestea se adaugă celor deja existente, operaționale, în număr de 16, montate de companiile private din Constanța. Harta stațiilor de încărcare este disponibilă AICI dar și pe aplicația BCR eGo (funcțională în sistemele de operare iOS și Android).

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular