Bogdan Moșescu: ”Proiectele pe care le-am construit, timp de trei ani, pentru Medgidia, zac blocate și vor trebui refăcute”

Bogdan Moșescu, fost administrator public al municipiului Medgidia și unul dintre partenerii loiali ai primarului Valentin Vrabie, s-a văzut recent expulzat fără prea multe explicații din echipa edilului. Și dacă demiterea din funcțiile pe care le-a deținut în aparatul administrativ ar fi fost singura măsură luată de primarul Vrabie, poate că lucrurile s-ar fi oprit aici, doar că, în stilul cu care ne-a obișnuit, primarul l-a luat pe fostul său colaborator la înjurat și la ponegrit, atacându-l mizerabil prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Astăzi, Bogdan Moșescu a adresat opiniei publice din Medgidia o scrisoare deschisă, prin care explică motivele îndepărtării sale din administrația locală a municipiului. O redăm integral.

”Mă numesc Bogdan Moşescu şi am fost City-Manager al Municipiului Medgidia vreme de 3 ani şi 23 de zile. După toată această perioadă în care am depus toate eforturile în slujba locuitorilor Municipiului Medgidia, am fost destituit fără nici măcar o explicaţie sau motivare întemeiată.

În toată această perioadă de 3 ani, în care majoritatea zilelor de lucru aveau pentru mine câte 14-16 ore, şi toţi locuitorii vedeau lumina aprinsă la biroul unde lucram, închei un capitol în care am reuşit, alături de echipa pe care o coordonam, să atragem fonduri nerambursabile pentru foarte multe din proiectele Municipiului Medgidia.

Toată această muncă este acum ponegrită de personaje al căror singur interes a fost cel politic, fără să ţină cont de nevoile reale ale medgidienilor. În ultima perioadă aceste aşa-zise personaje politice, au lansat la adresa mea o serie de atacuri total nefondate, care nu au nici un fundament legal sau vreo susţinere din punct de vedere moral. Interesul acestor „politicieni” de Medgidia este doar acela de a confisca munca tehnicienilor şi de a-şi aroga toate meritele, în timp ce răspunderea pentru eventualele insuccese este bineînţeles pusă exact în spatele celor care au muncit zi şi noapte pentru proiecte. În aceşti trei ani am observat că fuga disperată de răspundere şi goana după confiscarea rezultatelor sunt cele două sporturi la care avem cel puţin un „campion” în Municipiul Medgidia.

Am considerat că expertiza mea în domeniul scrierii proiectelor poate fi folosită în interesul locuitorilor oraşului Medgidia. Aflu acum cu surprindere că a fi „politician” în Medgidia înseamnă că, după ce ai încheiat o colaborare, este aproape obligatoriu să ieşi şi să arunci cu noroi şi să murdăreşti activitatea unui fost colaborator. Şi probabil că nu sunt singurul care va primi un astfel de tratament, şi cred cu tărie că şi alţi foşti colegi se gândesc că este o chestiune de timp până le va veni randul.

Spre deosebire de cei  ce aruncă invective în spaţiul public la adresa mea, eu pot demonstra cu documente toată munca depusă în aceşti trei ani, cu adevărat în slujba locuitorilor din Medgidia. Încă din 2016, împreună cu echipa de implementare, am depus proiecte cu finanţare nerambursabilă în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro: proiecte de infrastructură stradală, reabilitări de grădiniţe, de construire creşă, reabilitare colegii, reabilitare spital, contruire locuinţe sociale sau iluminat inteligent. Fără munca echipei pe care am coordonat-o, nimeni astăzi din Primăria Medgidia, nu ar fi putut să vorbească despre astfel de proiecte.

În  luna aprilie a acestui an, am fost eliminat din Consiliul de Administraţie a Spitalului Municipal Medgidia, şi mi-au fost retrase şi atribuţiile de responsabil asupra tuturor proiectelor care au primit finanţare şi care, parte din ele, se află în perioada de implementare. Am rămas doar în echipele de implementare a proiectelor în care am fost numit prin dispoziţie de primar.

Bogdan Moșescu eliminat din sistem cu prețul unor proiecte importante blocate

gradinite in reabilitare (1)

Aşa cum spuneam, în timp ce alţii se rezumă doar la a arunca invective, eu dovedesc cu documente incapacitatea de a duce mai departe ceea ce eu, prin munca mea şi a echipei pe care am coordonat-o, am construit. Din aprilie, din păcate, o parte din proiectele aflate în faza de implementare au suferit mari blocaje. Un exemplu ar fi proiectul de reabilitare a grădiniţelor Piticot, Lucian Grigorescu Grădiniţa nr. 11. Contractele de  proiectare şi execuţie au fost semnate încă din 3 octombrie 2018 (contract nr. 278/03.10.2018), dar au fost prelungite la nesfârşit, pentru că lucrările efective au fost începute abia în vara acestui an. Dar nici nu au început bine pentru că au şi fost oprite deoarece, în urma realizării proiectului tehnic au fost introduse lucrări suplimentare. În aceste condiţii Primăria este obligată să organizeze noi licitaţii, pentru că aşa cere Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP). Sesizarea ANAP a fost transmisă în data de 12 iulie 2019. De ce la acea dată eventualele noi licitaţii nici măcar nu au fost încărcate în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice cu documentaţiile tehnice pentru lucrările suplimentare.

recomandare anap medgidia

Mai mult, pentru Grădiniţa Ion Creangă, Grădiniţa Valea Dacilor, Colegiul K. Ataturk, Grădiniţa nr. 8, există contractele de proiectare şi execuţie semnate tot în data de 03.10.2018, respectiv 10.04.2019, dar nici până în ziua de astaăzi nu au fost demarate lucrarile de executie.

Rezultatul acestor erori în lanţ? Toti copiii din cele trei grădiniţe au fost mutaţi în alte trei. Practic, în acest moment, copiii care ar fi trebuit distribuiţi în cele şase clădiri existente, sunt înghesuiţi în trei. Şi asta doar pentru la nivelul administraţiei locale se gândeşte doar în interesul propriu, în timp ce locuitorii sunt amăgiţi cu tot felul de declaraţii politicianiste fără a le oferi argumente logice.

De ce s-a întâmplat acest lucru? Locuitorii nu pot afla răspunsul decât de la cei care gestionat total defectuos acest lucru, fie din incompetenţă, fie din alte interese, dar cu siguranţă nu ale medgidienilor.

Cu stimă,

Bogdan MOŞESCU”

Nota redacției. Am verificat informațiile oferite de Bogdan Moșescu, atât la ANAP cât și la reprezentanți ai administrației locale din Medgidia și totul se confirmă. Sursele noastre din localitate ne-au confirmat că una dintre grădinițele din Medgidia găzduiește acum circa 210 copii, când în fapt numărul obișnuit de copii este de 60, fapt deosebit de grav, în condițiile în care administrația din localitatea cu pricina se vrea a fi una modernă și bine ancorată în anul 2019. 

 

Similar Articles

Comments

  1. […] Nu i-am solicitat un punct de vedere primarului Vrabie, pentru că până acum domnia sa a răspuns doar cu înjurături imposibil de publicat. Dacă, totuși, Valentin Vrabie înțelege să formuleze un punct de vedere într-un limbaj nelicențios, ne angajăm să-l publicăm aici. Scrisoarea deschisă a lui Bogdan Moșescu a fost publicată de Constanța.Ro și o puteți citi AICI. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular