Persoane necunoscute au vandalizat stațiile de biciclete

Atâta vreme cât vom distruge tot ce se construiește, indiferent că vorbim despre investiții private sau de stat, și nu vom păstra ceea ce avem nu vom putea progresa în niciun fel.

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință, zilele trecute patru biciclete au fost sustrase din stații prin forțarea/tăierea sistemului de andocare.

3 dintre acestea au fost sustrase din stația de biciclete de pe strada Dispensarului și o alta din stația situată în parcul Tăbăcărie. 2 dintre ele au fost abandonate în parcul de la Gară și găsite de agenții de pază.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au depus plângere penală pentru distrugere și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Reamintim că 390 de biciclete au fost puse gratuit la dispoziția constănțenilor și a turiștilor începând cu data de 27.05.2019. Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Cu acest card, utilizatorul poate să ridice, de la cele 22 de stații amplasate în oraș, o bicicletă.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.

Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie – 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile.

biciclete vandalizate (6) biciclete vandalizate (5) biciclete vandalizate (4) biciclete vandalizate (3) biciclete vandalizate (9) biciclete vandalizate (8)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular