Cătălin Anghel și Lions Club au făcut o mică minune. 45 de calculatoare pentru nevăzătorii din Constanța

Proiectul BatPro – Calculatoare pentru Nevăzători a ajuns la final, LIONS Club Constanța urmând să doneze un ultim lot de 45 de calculatoare special adaptate nevoilor nevăzătorilor. Computerele au fost adunate din donații, fiind oferite persoanelor membre ale Asociaţiei Nevăzătorilor – filiala Constanţa.Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani,numărul total de calculatoare donate în regiunea de sud-est a ţării (Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Călărași) ajungând la 230. În toată această perioadă, alături de LIONS Club Constanța s-au aflat partenerii și prietenii de la Asociația Nevăzătorilor, filiala Constanţa.

La baza proiectului, desfășurat la nivel național și la care au aderat mai multe cluburi LIONS, a stat ideea ca nevăzătorii să poată avea acces la o multitudine de informaţii (cărţi audio, ziare pe internet, radio pe internet, jocuri, etc.) folosind calculatorul, fără a avea cunoştinţe de utilizare. Astfel, noile tehnologii au devenit familiare nevăzătorilor. Aplicația creată în cadrul BatPro permite persoanelor cu deficiență de vedere ca, folosind doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta), să poată accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Totodată, aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive, dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri. Mai multe informaţii despre proiect pot fi găsite pe website-ul:http://www.batpro.org.

       LIONS Club Constanţaeste o organizație de voluntariat, care face parte din marea familie LIONS Club Internațional, alături de peste 1,4 milioane de voluntari din peste 200 de ţări din întreaga lume. Motto-ul asociaţiei este „WE Serve” (Noi servim). În cei 27 de ani de activitate, proiectele LIONS Club Constanţa s-au îndreptat cu precădere către domenii precum sănătate, mediu şi educaţie, venind atât în ajutorul tinerilor, cât și vârstnicilor.

Președinte al Lions Club Constanța este antreprenorul Cătălin Anghel iar printre cei care se implică în activitatea de voluntariat se numără și cunoscutul jurnalist Paul Alexe.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular