Cum au încercat ”prietenul presei” Horia Țuțuianu și echipa sa din PSD să ne bage pumnul în gură

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a reușit să devină protagonistul unui scandal mediatic. Și, ca de obicei, s-a băgat singur în ”rahat”, deși nimeni nu menționase numele lui.

Ce s-a întâmplat de fapt. În perioada campaniei electorale pentru Parlamentul European, Horia Țuțuianu se afla într-un conflict deschis cu șeful PSD Constanța, Felix Stroe. Un conflict pe care-l neagă acum, reușind mai abitir să jignească jurnaliștii care știu exact cum au stat lucrurile.

Dorindu-și cu ardoare ca la alegerile din partid ce urmau să aibă loc, să-i ia locul lui Felix Stroe, președintele Consiliului Județean a recurs la un gest disperat, caracteristic cumva lui. I-a rugat pe toți apropiații lui să se ducă, personal alături de toți cunoscuții să voteze la secțiile din comuna Mihail Kogălniceanu.

Culmea, situația nu e ilegală, nefiind vorba de un vot dublu. La acel scrutin, fiecare dintre noi am fost liberi să votăm acolo unde ne-am dorit. Dar, Horia Țuțuianu și-a dorit ca la secțiile din comuna respectivă să apară un vot masiv pro PSD pentru că zona era sub răspunderea sa direct și, deci, avea să se laude la București cu realizările electorale și să folosească aceste realizări pentru a-și trage o funcție cât mai suspusă în ierarhia partidului.

Desigur, asta nu s-a întâmplat, la alegerile din partid domnul cu pricina și-a furat-o și a rămas mai mult pe afară.

Jurnaliștii publicației Constanța de Azi au ilustrat povestea cu dovezi, constând în poze ale oamenilor aduși la vot și a unei poze cu lista suplimentară pe care apăreau nume mari din PSD, aripa Țuțuianu care au ales să voteze la Kogălniceanu.

Cum ar fi Adrian Bîlbă, de exemplu. La care revenim imediat.

În urma articolului, Poliția declanșează brusc o anchetă și cere publicației respective să spună cine a făcut pozele. Adică să-și deconspire sursa.

Jurnaliștii își spun of-ul, cum știu ei mai bine, scriind un articol și … cine răspunde? Horia Țuțuianu, care spune că a aflat el, pe surse, că Poliția de fapt s-a autosesizat. Iar întrebarea colegilor de la Ordinea.ro vine firesc. Care surse, domnule Țuțuianu, ia lămurește-ne?

Revenim la domnul Adrian Bîlbă, director al Delfinariului din Constanța. Și ne aducem aminte că, din 2016 (înainte ca domnul Țuțuianu să devină președinte al CJC) am colaborat cu această instituție pentru a o promova, fiind remunerați cu onorabila sumă de 1330 de lei, lunar.

Doar că, din vara anului 2016, de când noul șef al CJC este domnul Horia Țuțuianu și Marius, de fiecare dată când articolele noastre au atins activitatea instituției conduse de înălțimea sa, ne-am trezit că suntem sunați, de către domnul Bîlbă, care ne ruga să nu-l mai supărăm pe domnul președinte, care e foarte deranjat de cele scrise.

Totul a culminat în primăvara acestui an, când domnul Țuțuianu, iritat de întrebările unuia dintre colegii noștri l-a sunat pe domnul director al Delfinariului și l-a întrebat: ”bă, ăștia nu știu cine-i plătește?”.

A fost momentul în care am decis să renunțăm la colaborarea cu Delfinariul din Constanța, pentru că am realizat că aceasta avea clauze ”nescrise” despre care nu ne spusese nimeni și pe care nu le puteam respecta.

Acesta este prietenul presei din Constanța, Horia Țuțuianu. Și, vă mai povestim ceva …

În vara acestui an, site-ul Constanta.ro a dezvăluit detalii importante care arată corupția din activitatea Consiliului Județean Constanța. A fost momentul în care ne-am trezit invitați la sediul ANAF, unde ne-a fost verificată toată activitatea contabilă. Și nu doar pe o societate comercială ci pe toate.

Inspectorul ANAF care ne-a verificat este Teodor Mihu, fiul senatorului PSD de Constanța, Ștefan Mihu. Juniorul a ajuns inspector ANAF SUPERIOR de câteva luni, după ce a mai trecut pe la RAJDP și Primăria Constanța. Prima sa misiune a fost să verifice activitatea contabilă a jurnaliștilor din echipa Constanta.ro.

Mai multe detalii despre acest control, vă vom dezvălui în curând.

”Mass-media din Constanța poate să confirme că a avut, are și va avea în mine tot timpul un partener de dialog! Încă de la preluarea mandatului, din 2016, ușile Consiliului Județean Constanța sunt deschise pentru toți jurnaliștii constănțeni. Element indispensabil într-o societate democratică, mass-media are drepturi și obligații profesionale și nimeni nu are dreptul să intervină în această activitate.”, spune Horia Țuțuianu într-un comunicat de presă.

Înțelegeți? Minte. Fără rușine. Punct.

Sursă foto: Replica de Constanța

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular