Theodor Paleologu ne spune la ce e mai bună decât el Viorica Dăncilă

Theodor Paleologu, candidatul desemnat al Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din acest an s-a aflat  joi la Oradea, unde s-a întâlnit cu simpatizații și colegii din partid. Cu acest prilej, Theodor Paleologu a făcut o analiză a mesajelor electorale pe care le-au lansat în spațiul public principalii săi contracandidați.

Theodor Paleologu a declarat că sloganul „Pentru o Românie normală” al lui Klaus Iohannis este o „gogoriţă”, la fel ca şi „România lucrului bine făcut”, pentru că în materie de lucru bine făcut s-a dovedit că filosofia aceasta este să nu faci nimic pentru că iese bine.

„Mi se pare de un cinism extrem să vorbeşti de România normală când sabotezi democraţia. Într-o Românie normală există dezbatere”, spune candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

De altfel, candidatul PMP spune că atunci când îl aude pe Eugen Tomac spunând că este cel mai bun şi mai pregătit candidat, are o rezevă interioară.

„Nu sunt de acord. Alţii sunt mai buni la altceva. Doamna Dăncilă sigur e mai bună decât mine la pregătit murături, probabil şi Dan Barna e mai bun decât mine la baschet. Iohannis nu e mai bun la germană, eu am făcut şcoala germană şi vă spun un secret: Iohannis e la fel în germană ca şi în română. Vocabularul e la fel de sărac, ritmul este la fel de împiedicat, nu e dr Jekyll and mr Hyde”, explică Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu consideră că preşedintele Iohannis şi Viorica Dăncilă sunt pricipalii beneficiari ai haosului pe care tocmai ei l-au creat, aceştia profitând de criza guvernamentală, mai ales că nu li se mai pun întrebări.

„Iohannis, Dăncilă şi Barna sunt atinşi de patologia puterii. Unii chiar au puterea, alţii imaginează că au puterea. Există şi patologia puterii imaginare. Prezidenţialita e boală grea. În mod normal ar trebui să existe o sancţiune din partea electoratului. Într-o ţară normală, acest comportament arogant ar trebui sancţionat. Din partea României este un test pe 10 noiembrie”, mai spune candidatul PMP pentru fotoliul de la Cotroceni.

Dacă va fi preşedinte…

El a enumerat apoi ce are de gând să facă, dacă ajunge preşedinte: să demareze “o discuţie francă şi onestă pe tema Constituţiei”, dar şi asupra formei de guvernământ din România. În acest context, el ar dori să afle dacă românii vor instaurarea monarhiei, o republică parlamentară sau varianta actuală, în care preşedintele e ales de popor. Cunoscut ca monarhist, Paleologu a spus că, dacă românii ar opta pentru această variantă, el, ca preşedinte, s-ar retrage de îndată, însă a recunoscut că bănuieşte că majoritatea românilor ar prefera ca ţara să îşi păstreze forma de guvernare.

O altă acţiune a preşedintelui Paleologu ar fi instaurarea meritocraţiei în ţară.

“De la operatorul de la 112 până la premier, avem acelaşi fenomen al promovării non-valorilor, pentru că aşa e logica partidocraţiei. (…) Am semnat petiţia “Fără penali”, sunt de acord şi susţin acest demers. Dar am un amendament: fără penali nu e de-ajuns. Fără proşti în funcţii publice e cu adevărat un proiect de ţară”, a declarat Paleologu, în aplauzele colegilor PMP-işti din sală.

Candidatul PMP a mai spus că susţine unirea cu Basarabia, dar şi o schimbare radicală a felului în care se face educaţie în România. Mai precis, elevii şi studenţii trebuie învăţaţi să gândească singuri, deziderat la care se va ajunge doar prin formarea adecvată a profesorilor.

Paleologu a menţionat că ştie că multe din dorinţele sale nu sunt în atribuţiile preşedintelui ţării, dar crede că cel puţin, indirect, acesta poate influenţa politicile şi direcţia naţională.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Executat de Dorian Punctro Press SRL – www.constanta.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 31190006

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular