O schimbare majoră în spectrul politic românesc s-ar fi putut produce la alegerile pentru Primăria Capitalei din Mai 2016. S-a ratat atunci o șansă uriașă ca Uniunea Salvați București să câștige, prin intermediul lui Nicușor Dan, funcția de primar. Poate nici bucureștenii nu erau suficient de pregătiți pentru acest lucru, dar cu siguranță nimeni din vechiul sistem clasic al partidelor nu își dorea ca această schimbare totală să se întâmple.
Totuși, rezultatul foarte bun obținut la acele alegeri a avut un efect extraordinar asupra societății. Mulți au înțeles că acesta este începutul reformării clasei politice din România. Pe acest val de încredere USB s-a transformat în USR iar acesta a devenit rapid a treia forță parlamentară a țării și, din postura unui partid de opoziție, a jucat un rol determinat în lupta împotriva mutilării legilor justiției și în susținerea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, un merit deosebit în cadrul acestor demersuri revenindu-i deputatului USR de Constanța, Stelian Ion.
Rezultatul obținut de Alianța USR-PLUS la alegerile europarlamentare a arătat că romanii sunt mulțumiți de felul în care noi am înțeles să-i reprezentăm și, pentru prima dată în istorie, trimit în forul european o echipă competentă, capabilă, formată din oameni onești și profesioniști.
Mai apoi, prin vot intern democratic, USR a desemnat ca reprezentant în cursa pentru cea mai înalta demnitate în stat pe unul dintre cei mai implicați și mai activi membri ai săi, președintele partidului, Dan Barna.
USR este un partid altfel și Dan Barna va fi un președinte altfel.
Pe 10 noiembrie 2019 votez Dan Barna pentru a mă asigura ca dam o șansă reală României două săptămâni mai târziu, pe 24 noiembrie, șansa unui tur doi fără PSD.
Pe 10 noiembrie votam toți pentru dreptul de a fi Fericiți în Romania!