Baby Blues – un spectacol despre mame, pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații, în turneu la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța găzduiește miercuri, 13 noiembrie de la ora 19:00, spectacolul „BabyBlues”, o producție a asociației Cultură’n Șură, care vorbește despre experiența de a fi mamă în societatea românească. Teatrul constănțean își arată astfel susținerea pentru proiecte cu temă socială, făcând totodată o punte de legătură între producțiile de stat și mediul independent.

Spectacolul BabyBlues a fost creat după povești reale. Formula după care s-au ghidat membrii asociației Cultură’n Șură a fost următoarea: Se ia un grup de femei din mediul rural, se adaugă un psiholog experimentat și implicat, se extrag mărturiile doamnelor cu multă grijă și atenție, după care se creează un spectacol de teatru care să reflecte tot ce s-a spus și nu s-a spus în cadrul ședințelor de terapie. Produsul final se servește gratuit la ceas de seară, într-un teatru primitor!

Spectacolul este recomandat atât femeilor care au născut, cât și soților, prietenilor, tinerilor și adulților deopotrivă.

Într-un decor ascetic, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății. „BabyBlues” este un spectacol-documentar, dureros de cinstit și, în același timp, o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios.

Program BabyBlues

Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva.

Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului, este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează 1 din 7 femei care nasc.

Reprezentația spectacolului „BabyBlues” face parte dintr-un turneu național intitulat #TeatruImplicat, finanțat de Kaufland România prin programul „În stare de bine”, turneu care se încheie la Teatrul de Stat din Constanța pe 13 noiembrie.

Detalii în evenimentele create pe pagina de facebook a asociației Cultură’n Șură (facebook.com/culturansura) și pe www.culturansura.ro.

BABYBLUES

Regia și dramaturgia: Victor Olăhuț

Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos

Interviuri: Alina Căprioară

Transcrieri: Adriana Sână

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau la numarul de telefon 0730.959.793, menționând numele, orașul și numărul de locuri dorite. 

Parteneri: Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising.

Parteneri media: Radio România Cultural, Ziare.com, Business24.ro

Proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular