Ioana Constantin: ”Theodor Paleologu are susținători care vor fi la primul lor vot”

Ioana Felicia Constantin e un fenomen. La doar 25 de ani devenea președintele unui partid important, la acea vreme, înlocuind-o pe Monica Macovei la conducerea M10 iar acum, patru ani mai târziu este secretar general la PMP și consilierul în ale comunicării, alături de care candidatul la președinție, Theodor Paleologu a bătut țara în lung și-n lat în ultima vreme. Astăzi, Ioana Constantin s-a lăsat pe ea deoparte și a acceptat să ne răspundă la patru întrebări, legate de candidatul pe care-l susține.

1) V-aș întreba, de ce Paleologu? Dar aș vrea două răspunsuri. Unul pe care mi l-ați fi dat la începutul campaniei, celălalt pe care mi l-ați da acum, după o perioadă în care ați mers în mijlocul oamenilor lângă candidatul PMP.

La începutul campaniei, aș fi spus ”Votați Paleologu” pentru că este cel mai bine pregătit dintre candidați, pentru că are experiență în diplomație și pentru că e un om corect”. Acum, după ce am fost în campanie prin țară cu el, aș spune ”Votați-l pe Paleologu nu doar pentru că e cel mai bine pregătit dintre candidați, ci și pentru că empatizează cu oamenii, îi pasă, vrea cu adevărat să repună România pe șine. E un om valoros, dar modest”.

2) Cum l-au perceput oamenii pe candidat, în momentul în care l-au întâlnit personal. Care erau opiniile oamenilor înainte, cum le-a schimbat candidatul percepția oamenilor?

A fost o mare bucurie să mergem în campanie prin țară și vreau să mulțumesc pentru fiecare mână strânsă, pentru fiecare discuție și vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din țară pentru că ne-au fost gazde. Am poposit și la Constanța și vreau să le mulțumesc lui Claudiu Palaz și echipei lui pentru că buna organizare și pentru campania făcută în județ. Theodor Paleologu a fost bine primit și în medii culturale, dar și în târguri sau locuri mai puțin sofisticate.

3) Dacă a simțit Ioana Constantin că există o diferență de percepție, în privința candidatului PMP, în funcție de vârstă. Dacă tinerii sunt mai receptivi, mai încrezători sau poate nu. 

Nu am observat diferențe puternice la nivelul vârstelor. Mulți tineri, mai ales în marile centre urbane, îl cunosc pe Theodor Paleologu de la Fundația Casa Paleologu unde ține cursuri. Iar asta m-a bucurat fiind vorba de generațiile mai tinere. Toader are chiar susținători care sunt la primul lor vot.

4)  Mă interesează o opinie a Ioanei Constantin despre contextul general. Cum i s-au părut oamenii, care sunt speranțele lor, ce-și doresc ei de la candidat. 

Oamenii vor politicieni, și mai ales un președinte, care să îi asculte, care să vibreze cu nevoile lor, cu durerile lor. Știți care a fost cel mai dureros moment din campanie?! Toader a întrebat la Alba Iulia într-o sală cu vreo 200 de oameni cine are rude sau prieteni apropiați plecați în Diaspora. Știți câte mâini ridicate au fost? Toate. Toți cei din sală aveau pe cineva foarte apropiat plecat la muncă sau la studii în diaspora. Theodor Paleologu a studiat, muncit și trăit 19 ani în Diaspora, e unionist, un om simplu, modest, în bunul umor românesc, cred că e Președintele care ne trebuie!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Executat de Dorian Punctro Press SRL – www.constanta.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 31190006

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular