Năvodariul nu va avea curând firmă de transport persoane. Licitația a fost anulată!

Așa cum scriam în urmă cu opt zile, Primăria Năvodari își dorește propria companie de transport public intern de persoane. Încă din anul 2017, consilierul local Costel Dumitrașcu insistă că locuitorii Năvodariului au nevoie de servicii de transport, care să lege cele mai importante puncte ale orașului. 

Și după scandalurile din această vară, care au reliefat lipsa unui transport de persoane decent care să lege Constanța de Năvodari, probabil că primarul Florin Chelaru s-a decis să-și încerce norocul, pentru început, cu organizarea unei licitații în vederea “delegării serviciilor de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Năvodari.”

Licitația publicată pe SICAP de primăria Năvodari, a urmărit identificarea unor firme de transport interesate să deservească două trasee interne pentru persoane, operatorul(ii) urmând să realizeze aceste servicii, cel mai probabil, și așa cum ne-am obișnuit deja, tot cu microbuze.

Acum aflăm că întreaga procedură a fost ANULATĂ, deoarece nimeni n-a depus ofertă de participare. Cu alte cuvinte, nici măcar un SRL amărat n-a fost interesat de această afacere, estimată de edilii orașului la 2.978.400 lei (aproximativ 630.000 de Euro). Cam așa par să stea lucrurile la prima vedere.

Licitație anulatăPrimăria Năvodari nu cunoaște legea!

În realitate însă, acest deznodământ era previzibil, fiind generat de crasa incompetență de care dă dovadă, la modul repetat, Primăria Năvodari și funcționarii cere o deservesc cu mare devotament. Și așa cum atrăgeam atenția și-n primul nostru material pe această temă, primăria Năvodari nu cunoaște legea!

Mai exact, condițiile de participare la această licitație, “gândite” de Primăria Năvodari, au avut ca bază juridică Legea 100/2016, în condițiile în care, la Art. 27 din acest act normativ se specifică negru pe alb că “Prezenta lege nu se aplică: d) concesiunilor de servicii publice de transport de călători, în sensul Regulamentului (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului.” Deci suntem sau nu suntem de râsul curcilor?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular