Ce evenimente ar trebui să-ți atragă atenția în acest weekend

Evenimente la care poți participa în acest weekend

afis Dobrogea prin pana publicistului Vartan Arachelian„Dobrogea prin pana publicistului Vartan Arachelian”, vineri, 22 noiembrie, ora 16:00, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Manifestările dedicate Zilei Dobrogei continuă și în acest sfârșit de săptămână. În cadrul evenimentului editorial organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vor fi lansate ultimele cărți din creația scriitorului Vartan Arachelian: „Cartea regelui romantic și a fiilor fără de țară” și „La capătul nopții”.
De asemenea, vor fi prezentate filme documentare legate de tema propusă.
Intrarea este liberă!

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10:30, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Constanța, se va desfășura premierea concursului „Istoria Dobrogei” care a avut drept provocare redarea de către elevi a informațiilor atestate istoric pe o hartă tematică reprezentând Dobrogea Evului Mediu.

Tot sâmbătă, de la ora 13:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui expoziția „Promovare și valorificare turistică a patrimoniului multicultural din Constanța”.

 afis Azi nu! Poate maine!„Azi nu! Poate mâine!”, vineri, 22 noiembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Tania Popa și Andreas Petrescu te invită la un spectacol pe care îl vei iubi. Cei patru actori care te iau cu ei într-o poveste despre dragoste și nedragoste.  În regia lui Vlad Stănescu, piesa de teatru semnată de Andreas Petrescu este o comedie sensibilă – un spectacol la care se râde mult dar din care nu vor lipsi lacrimile.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 „Comori ale Romanței”, vineri, 22 noiembrie, ora 18:30

Recitalul „Comori ale Romanței” deschide ultimul weekend de reprezentanții din cadrul „Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului”. Alina Mavrodin Vasiliu, Daniela Vlădescu, Cristina Munteanu, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Gabriela Dobre și Bogdan Ocheșel vor urca pe scena TNOB pentru a oferi un spectacol de excepție. Soliștii vor fi acompaniați la pian de maestrul Lucian Vlădescu.

„Rigoletto”, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 18:30

Publicul meloman este invitat la opera în trei acte de Giuseppe Verdi. Libretul îi aparţine lui Francesco Maria Piave, adaptat după piesa Regele se amuză de Victor Hugo. Regia artistică este semnată de Emil Strugaru iar scenografia, de Grigore Gorduz. Coregrafia îi aparține lui Fănică Lupu-Liești. Sub conducerea muzicală a lui Gheorghe Stanciu, pe scenă vor evolua soliștii: Ionuț Pascu, Marie Josée Matar, Doru Iftene, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Silvia Simionescu și Octavian Minea.

„Bărbierul din Sevilla”, duminică, 24 noiembrie, ora 18:30

Cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului se încheie cu opera comică compusă de Gioachino Rossini, „Bărbierul din Sevilla”. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea. Opera inspirată din nuvela lui Pierre Beaumarchais cu același nume aduce în prim plan personajele: Figaro, Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo și Contele Almaviva. Regia artistică poartă semnătura lui Ștefan Munteanu iar scenografia  este realizată de Eugenia Tărășescu-Jianu.  Corpul de soliști este format din:  Ștefan Ignat – București, Smaranda Drăghici, Mihai Irimia – Brașov, Mihnea Lamatic – București, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre și Bogdan Ocheșel.

Cupa României la rugby

Derby-ul dintre A.C.S. Tomitanii Constanța și Timisoara Saracens RCM UVT se va desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 11:00, pe stadionul „Mihai Naca” din Constanța.

afis ACS Tomitanii vs Timisoara Saracens RCM UVTMeci caritabil în Arena Gladiatorilor din Tomis

BC Athletic Constanța întâlnește CSM Sighetu Marmației în Liga Națională de baschet masculin, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00. Vor fi strânse dulciuri ce vor ajunge la copiii din mediile defavorizate, în cadrul campaniei „Bucurie IN Fiecare ZI”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular