Liberalii vor pasarelă pietonală în Poarta 6

Consilierii locali liberali constănțeni au depus un proiect de hotărâre privind construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierele Faleză Sud și Km4-5. Doar de la începutul acestui an, două persoane și-au pierdut viața în această zonă, loviți de tren.

Zi de zi, sute de constănțeni care locuiesc, învață sau muncesc în cartierul Poarta 6 își pun în pericol viața, fiind nevoiți să traverseze calea ferată care practic îi izolează de restul orașului. Cetățenii au făcut de-a lungul timpului numeroase sesizări către Primăria Constanța pentru a amenaja zona astfel încât traversarea liniilor de cale ferată să se poată face în siguranță. Oamenii spun însă că nimeni nu-i ascultă, iar problemele lor trec neobservate, în timp ce zona se transformă în cimitir. De la începutul anului și până acum, două persoane au decedat în timp ce traversau calea ferată, fiind lovite de tren. Însă șirul real al tragediilor l-au uitat chiar și autoritățile.

Pentru a implementa măsuri care să ajute constănțenii să tranziteze zona în siguranță, consilierii municipali ai PNL au depus un proiect de hotărâre privind construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierele Faleză Sud și Km4-5 din dreptul Liceului teoretic “Lucian Blaga”.

Potrivit proiectului, pasarela pietonală va asigura și înlesni inclusiv accesul și tranzitarea de către persoanele aflate în cărucior cu rotile, bătrâni, copii în cărucioare sau bicicliști.

De asemenea, se mai are în vedere desființarea trecerilor de pietoni improvizate din dreptul străzii Amurgului, Salciilor, Pandurului și din dreptul magazinului Lidl, împrejmuirea de-a lungul căii ferate pe porțiunea trecerii improvizate, montarea de panouri fonoizolante pentru reducerea zgomotului produs de circulația trenurilor, montarea de camere de supraveghere și sisteme de iluminat performant, astfel încât tranzitarea pasarelei să se facă în siguranță inclusiv pe timp de noapte.

Având în vedere gradul ridicat de pericol pentru cetățenii din zonă, consilierii locali municipali PNL solicită primarului Decebal Făgădău includerea pe ordinea de zi și dezbaterea acestui proiect de hotărâre în viitoarea ședință de Consiliu Local.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular