Restricții de circulație în Constanța de Ziua Națională

Constanța se pregătește pentru o serie de acțiuni cu caracter militar și civil care se vor desfășura cu ocazia Zilei Naționale a României. Duminică, 01 decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu va găzdui un spectacol militar impresionant, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Ca preambul al evenimentului, joi, 28 noiembrie, în intervalul orar 11:00-12:00, va avea loc repetiția generală.

Pentru buna desfășurare a festivităților, miercuri, 27 noiembrie și sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, vor fi interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale.

În perioada 26 noiembrie – 29 noiembrie, reprezentanții Poliției Rutiere și ai Direcției Generale Poliția Locală vor împărți flyere prin care posesorii de autovehicule vor fi informați cu privire la restricțiile de circulație. Mașinile ale căror proprietari nu pot fi contactați, vor fi ridicate și mutate în afara zonei de siguranță.

Sâmbătă, 30 noiembrie, măsurile de siguranță vor viza și parcările situate pe strada I.L. Caragiale (în dreptul Casei de Cultură), parcarea care aparține Casei de Cultură a Sindicatelor și parcarea de pe Aleea Daliei.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat total joi, 28 noiembrie și duminică, 01 decembrie, începând cu ora 09:00, pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul. I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

  • în interval orar 09:00 – 11:00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis;
  • în interval orar 11:00 – 12:00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;
  • în interval orar 12:00 – 14:00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte” a următoarelor intersecții:

  • bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada Poporului/strada Portiței cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • bulevardul 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular