Bogdan Huțucă: ”Începem să curățăm mizeria lăsată de PSD”

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, ne-a remis, astăzi, un comunicat de presă, legat de activitatea comisiilor din care face parte, în Parlamentul României. Îl redăm integral.

”Am reușit astăzi, alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, să votăm în comisia de Buget, Finanțe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanți, una dintre cele mai proaste soluții găsite de socialiști pentru a aduce bani la buget. Această măsură nu a adus mari sume în plus la buget, în schimb a produs scumpiri în lanț, atât la carburanți cât și la majoritatea produselor alimentare și a celor care fac parte din coșul zilnic.

Ne așteptăm la o reacție din piață și la o reducere a prețului la carburanți, un lucru de care vor beneficia enorm atât marii consumatori, precum transportatorii, dar și persoanele fizice care dețin o mașină personală. Eliminarea acestei supra-accize se va regăsi direct în buzunarul românilor.

Un alt proiect liberal pentru care ne-am luptat în comisie a fost eliminarea supra-impozitării contractelor part-time. PSD a obligat persoanele care sunt angajate part-time, să plătească contribuții la nivelul unui program de muncă de 8 ore. Aceste lucru a afectat piața muncii și a făcut ca numeroase persoane care aveau și alte activități, precum studiul sau creșterea unui copil, să fie obligate să renunțe la muncă, deoarece nu mai puteau plăti contribuțiile către statul român.

Eliminarea supra-impozitării, adică a unui regim discriminatoriu, va debloca piața muncii și va genera noi locuri de muncă.

În perioada următoare va crește numărul contractelor de muncă, deoarece multe persoane se vor întoarce să muncească legal, conform timpului pe care îl pot aloca unei activități și conform nevoilor lor. Acest lucru va aduce o flexibilitate crescută pe piața muncii, o flexibilitate ce va fi benefică atât angajatorilor cât și angajaților.”

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular