Cum încearcă Valentin Vrabie să controleze USR Medgidia, prin Bogdan Moșescu

Grobian, nesimțit, impulsiv, analfabet. Da, Valentin Vrabie are o tonă de defecte și, într-un fel sau altul le-am simțit fiecare dintre noi pe propria piele, la momentul potrivit. Primarul Medgidiei are însă și calități, pe care nu i le putem nega. Este, de exemplu, un politician extrem de abil, un oportunist care vede mutările politice mult înaintea altora.

Să ne aducem aminte. S-a pozat lângă Stroe când PSD-ul era pe val. A câștigat apoi alegerile mințind liniștit că reduce prețul apei deși știa că nu poate. A pus-o pe Luminița Vlădescu viceprimar deși clama public că PSD-ul e diavolul, a intrat în ALDE când micuțul partid era bine ca anexă pentru PSD și a trecut la PNL exact cu câteva secunde înainte ca liberalii să preia puterea în România.

Toate acestea țin de excelentele abilități de strategie politică pe care le are Valentin Vrabie.

În acest moment, liberalul Vrabie este din nou cu un pas înainte și se gândește NU la ce va fi în alegerile locale ci mai ales la ce va fi după. A văzut rezultatele partidelor, în Medgidia, atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale. A înțeles că viitoarea componență a Consiliului Local Medgidia va fi împărțită în trei forțe politice. PNL, PSD și USR. Și a înțeles că orice ar face, nu va avea o majoritate confortabilă, pentru a-și continua ”șmecheriile” și în mandatul viitor.

Și cum Vrabie nu știe să funcționeze decât într-un cerc în care toată lumea este de acord cu el, abilul Vrabie a încercat o manevră foarte inteligentă, aceea de a-și trimite oamenii în recent înființata organizație de partid, din Medgidia, a USR, pentru a controla tot ce se întâmplă acolo.

Planul a fost unul foarte bine gândit. În primă fază, Vrabie a mimat o ceartă cu protejatul său Bogdan Moșescu. Acesta a ieșit public și s-a dezis de fostul său șef, ca de o boală grea. A fost pe la televiziuni, a contactat presă, căutând susținere și promițând tuturor că va dezvălui, cu documente, hoțiile pe care le-a făcut Valentin Vrabie în mandatul de primar de la Medgidia.

Dezvăluirile au întârziat să apară, evident. Moșescu, în schimb, a urmat linia scenariului. S-a prezentat la organizația USR Medgidia, le-a spus că el e un tip valoros și că vrea să câștige Primăria împreună. Și planul nu s-a oprit aici. În paralel cu noua adeziune politică, Bogdan Moșescu a contactat ”gurile de tun” ale orașului, oamenii foarte vocali ai locului, cei care au criticat actuala administrație, și le-a propus acestora funcții în noua administrație ce urma să fie condusă de el.

Posibil ca tânărul Moșescu să fi jucat la două capete, analizând chiar ipoteza în care sprijinit de USR și influencerii locali, chiar să câștige. Planul, însă, a fost de la început ca liberalii lui Vrabie și USR-iștii lui Moșescu să domine consiliul local și să lase PSD-ul în umbră. Nu este o bănuială, știm asta foarte clar de la surse din jurul actualului boss al Medgidiei.

Filmul pe care-l construise Vrabie pentru protejatul său a eșuat însă, pentru că Moșescu a reușit să-și prezinte, rapid, caracterul mizerabil, în rândul noilor săi colegi. La fel cum a făcut în Primăria Medgidia, încrezutul Moșescu și-a închipuit că alții vor munci în jurul său iar el, călare pe un cal alb, va defila spre candidatura la Primărie. A avut, probabil, un șoc, atunci când, prin vot, colegii din USR au decis că NU-L VOR președintele filialei. Și a trecut la ce știe el să facă mai bine, pe modelul Vrabie. La a distruge.

Pentru că nu-i așa, dacă nu-i poți controla, mai bine distruge-i. Și după ce-i distrug, apare din nou Moșescu și pozează în salvatorul organizației, pe modelul ”fără mine iese prost”.

Cam asta se întâmplă acum. USR Medgidia și-a ales democratic președintele. Moșescu a turbat pentru că-și vede planul distrus așa că a pus gurile de tun pe noua conducere a filialei USR de la Medgidia. Ne așteptăm ca în viitorul apropiat să aflăm de toate despre recent alesul președinte, Iasemin Agi-Murat. Deja vedem cum apropiații lui Moșescu, rămași și ei fără funcțiile promise, amenință cu dezvăluiri, ne spun că partidul nu are membri, că doamna Iasemin l-a păcălit pe Moșescu și câte și mai câte. Așa e Moșescu, precum Vrabie. Când se enervează, scuipă.

Pe un singur om nu l-a scuipat încă. Pe Valentin Vrabie. Oare de ce?

Dincolo de aceste turbulențe, iminente în viața de partid a unei organizații puternice, dar totuși la început de drum, USR Medgidia trebuie să-și continue drumul spre o filială solidă, să-și găsească oamenii potriviți pentru candidaturile din alegerile locale, ignorând piedicile pe care alții vor încerca să le pună.

Desigur, acest lucru se poate întâmpla doar cu sprijinul conducerii județene a partidului, care trebuie să lase filiala să-și găsească drumul potrivit, fără a căuta să impună câte un om, în aparență valoros și aducător de voturi, dar în realitate un banal executant al actualului primar, Valentin Vrabie.

În urmă cu câteva zile am făcut un apel către Bogdan Moșescu. Am dori să ne spună, public, câți bani a încasat, lunar, de prin toate funcțiile în care l-a impus Valentin Vrabie până de curând. Moșescu însă tace mâlc. Oare de ce?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular