Doamnelor și domnilor, au revenit ȚĂRĂNIȘTII! Cei adevărați, nu panaramele lui Pavelescu

Țărăniștii din România au căutat ani de zile soluții pentru a-și lua partidul înapoi din ghearele lui Aurelian Pavelescu, avocatul care l-a confiscat și a refuzat să-i mai dea drumul. După ce timp de mai mulți ani de zile au încercat să-l scoată pe falsul lider din rândurile lor, fără succes, anul acesta țărăniștii au decis că e timpul să ridice o nouă construcție politică, bazată pe crezul lui Corneliu Coposu.

Așa s-a născut Alianța Național Țărănistă, un partid politic condus de avocatul Radu Ghidău (unul dintre cei mai tineri deputați PNȚCD în mandatul 1996 – 2000), secondat de prim vicepreședintele Florin Alecu Diaconu, secretarul general Horia Valerian Radocea și vicepreședinții Dragoș Corvin Oncescu, Tudorel Chesoi, Călin Oancea și Claudiu Dan Iamandi.

Principiile noului partid, sunt cele pe care Aurelian Pavelescu le-a uitat de mult: morală creștină, dreptate socială, democrație adevărată și patriotism luminat.

Și încă un principiu, explicat ieri, cât se poate de clar, pe care e foarte bine să-l citească, oricine se crede țărănist adevărat: NU EXISTĂ VARIANTA UNEI ALIANȚE CU PSD sau cu orice partid aflat în stânga eșichierului politic.

Alianța Național Țărănistă a ales să se lanseze la Constanța, pentru că aici există toate considerentele pentru a se construi cea mai puternică organizație a partidului din România. Situația se datorează, cu siguranță, lui Tudorel Chesoi, care, deși nu a dus lipsă de oferte de la alte partide, a ales să rămână fidel crezului țărănist, chiar dacă asta a însemnat că trebuie să facă o pauză de câțiva ani din activitatea sa de consilier local, după ce a fost victima unei fraude masive, în 2016, când a candidat independent.

„Suntem aici pentru a-l susține pe Tudorel Chesoi în toate demersurile pe care le face și pentru a-i oferi atât sprijinul nostru și al echipelor de specialiști pe care noi le avem la București, deoarece partidul în acest moment are structurate departamentele de studii, al căror rol este să identifice, cu viitorii candidați, problemele cu care se confruntă fiecare localitate și să alcătuiască un program coerent pentru acele localități. Tudorel Chesoi este un om cu experiență, care vine cu un trecut de consilier și de administrație extrem de valoros, și care a avut în mod real proiecte pentru acest oraș”, a spus Radu Ghidău, în conferința de la Constanța. 

De asemenea, Radu Ghidău a oferit cel mai onest punct de vedere pe care l-am văzut, în ultimii ani, din partea unui politician, atunci când a fost întrebat de posibile alianțe cu partidele de dreapta. ”Partidul nostru politic abia s-a născut. Suntem în faza de formare, ne interesează să creștem și să ne câștigăm un electorat. Pentru noi este mai important asta, decât să facem alianțe. Ar fi ipocrit să spun că vreau alianță cu unii sau cu alții, când noi abia am apărut. Ce vă pot spune e că se exclude încă din start orice alianță cu PSD. Nu suntem compatibili”, a spus Radu Ghidău.

Mai multe despre conferința de presă la care am asistat, în imaginile de mai jos.

Sursă video: Ct100.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular