Burse de performanță pentru elevi și profesori, oferite de Primăria Ovidiu

Și în acest an, în cadrul proiectului ‘’ Investim în performanță’’, inițiat de primarul George Scupra, au fost oferite bursele de merit pentru performanțele școlare obținute de elevii și profesorii din orașul Ovidiu, în valoare totală de 76800 lei.

,,Suntem mândri de copiii orașului nostru! Am încercat în fiecare an să investim din ce în ce mai mult în educația lor, am investit în școli pentru a crea un mediu la standarde care să ofere un confort în actul educativ, am organizat evenimente specifice vârstei lor dar și evenimente culturale, care să le deschidă drumul spre cunoaștere și performanțe școlare. Îi felicit pe ei, pe profesori, și nu în ultimul rând pe părinții lor, care sunt convins că fac eforturi, pentru a-i sprijini în obținerea acestor rezultate.”, a declarat primarul George Scupra.

Plafonul după care au fost acordate bursele sunt:
– pentru media generală între 9 – 9,49 : 200 lei / elev
– pentru media generală între 9,50 – 9,99: 300 lei/ elev
– pentru media generală 10 : 500 lei
– pentru premiile obținute la olimpiadele județene și naționale ( loc I: 300 lei, locul II: 200 lei, locul III: 100 lei)
Astfel au fost acordate burse în valoare de 76800 lei după cum urmează:
1. Liceul Tehnologic ‘’Ion Podaru’’
– burse de merit pentru 140 de elevi ( din care 4 elevi cu media generală 10)
– burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 86 elevi și 10 profesori
– Total cuantum burse: 54500 lei

2. Școala Gimnazială Nr.2 ‘’Poet Ovidiu’’
– burse de merit pentru 70 de elevi ( din care 3 elevi cu media generală 10)
– burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 11 elevi și 7 profesori
– Total cuantum burse: 22300 lei

În cadrul sedinței de consiliu local ce va avea loc mâine, 20.12.2019, vor fi premiați și cei 26 de sportivi ai Clubului Sportiv Ovidiu care au adus numeroase premii importante pentru orasul nostru la disciplinele ( karate, lupte, haltere, rugby U10). În acest an cel mai bun rezultat al Clubului Sportiv a fost obținut de halterofilul Tucă Ionuț, care a câstigat medalia de aur la campionatul european de juniori.
Totodată, menționăm că toți copiii din Ovidiu, Poiana și Culmea, începând cu gradiniță, până la clasa a XII-a, au primit în săptămâna aceasta cadouri ce au constat în carți și dulciuri, primaria Ovidiu achiziționând aproximativ 11600 de cărți ce au fost oferite tuturor copiilor pe grupe de vârstă dar și profesorilor.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular