Răspuns, de la jurnalistul mincinos și necredibil Hapurnea, pentru imaculatul avocat Stelian Ion

Domnul Stelian Ion, deputat al României, s-a supărat, pentru că am scris că pare a fi oportunist și ne-a dedicat un răspuns pe vreo opt pagini. N-o să-l disecăm în totalitate, mai ales că deși vorbește despre jurnaliști mincinoși și lipsiți de credibilitate, în mare parte din acest răspuns, domnul avocat, deputat și candidat, folosește răspunsuri pe care i le-am solicitat în mod profesionist în trecut și pe care le-am și publicat. Răspunsul dumnealui îl găsiți dând click AICI.

Astăzi, am simțit nevoia să revenim cu un răspuns la răspuns. Deci, să luăm pe rând câteva aspecte interesante.

”Am două prenume, nu trei cum eronat scrie dl. Hapurnea. Ion este numele meu de familie, Stelian-Cristian”

Domnule avocat, în furia care v-a cuprins, citind articolul meu, ați uitat să mai raționați. Eu am spus că numele dumneavoastră este format din trei prenume. Ion, Stelian și Cristian sunt în opinia mea și cred că nu doar a mea, trei prenume. Desigur că unul e nume de familie, nu suntem tâmpiți. Cum aș fi putut vreodată să susțin că aveți doar trei prenume?

Am scris, domnule avocat Ion Stelian Cristian, că de-alungul vieții, ați folosit diverse formule. Ba Ion Cristian, ba Ion Stelian, ba Ion Stelian Cristian. Combinații de N luate câte K. Părerea mea (evident că nu aveam de unde să știu adevărul) a fost că odată cu intrarea în politică ați cotit-o de la Ion Cristian la Ion Stelian, pentru a ascunde faptul că ați colaborat cu Radu Mazăre.

Spuneți că afirmația mea este bizară, dar nu mă contraziceți. Admiteți cea ce am spus eu, că formulările s-au tot schimbat, dând vina ba pe unul, ba pe altul, care v-au spus cum ar trebui să vă cheme. Așadar îmi confirmați informația, dar îi atribuiți motivații diferite. E părerea mea împotriva explicației dumneavoastră. Cine are dreptate, nu vom ști niciodată, chiar dacă zâmbiți amar, așa cum spuneți.

Ajungem la procesele în care l-ați reprezentat pe Radu Mazăre. Din nou, mai mult împins de ”maestra” dumneavoastră care era și ESTE avocatul principal al fostului primar. Să recapitulăm. Jurnalistul Hapurnea a fost PRIMUL care a publicat un articol despre aceste procese. Acest jurnalist pe care astăzi îl descalificați și îl faceți necredibil și mincinos, v-a căutat atunci, v-a solicitat punctul de vedere și v-a spus că aveți oricât timp doriți la dispoziție pentru a formula o opinie. Mai mult, jurnalistul Hapurnea a produs la acel moment o chestiune nesperată pentru avocatul Ion Stelian, obținând o opinie de la fugarul Radu Mazăre, care spunea clar că nu a auzit niciodată despre dumneavoastră.

Și totuși eu sunt mincinos și un jurnalist care nu prezintă credibilitate. Dați-mi voie să fiu eu cel care zâmbește amar. Și să vă adresez o întrebare, cât se poate de simplă.

DE CE A FOST NEVOIE SĂ AFLU EU CĂ L-AȚI REPREZENTAT PE RADU MAZĂRE?

De ce nu ați ieșit, public, înainte să candidați pentru Parlamentul României, să recunoașteți asta? Poate pentru că nu mai prindeați niciodată un loc în Camera Deputaților? De ce nici măcar atunci când v-am întrebat despre aceste servicii aduse lui Mazăre, nu ați spus adevărul despre faptul că ați pledat împotriva unuia dintre cei mai buni jurnaliști din Constanța, situație care s-a aflat, din nou, mult mai târziu, dar nu de la dumneavoastră? Sunteți sincer doar când sunteți prins, iar eu sunt mincinosul?

DE CE NU AȚI VORBIT NICIODATĂ, NEÎNTREBAT, DESPRE CONTRACTELE CU RAEDPP?

Poate pentru că se încheia cariera dumneavoastră politică, în secunda doi?

Spuneți că nu sunteți oportunist feroce? Ba sunteți, domnule avocat.

Să mergem mai departe.

Sunteți cunoscut, în Constanța, drept avocatul care deschide procese împotriva constructorilor de blocuri. Exact din această postură, în perioada în care ați devenit parlamentar, ați chemat în instanță reprezentanții firmei Euro House Construct, parte din grupul de firme Solid House dar ați renunțat la process după câteva luni, spuneți dumneavoastră ”intuind că pierd procesul”, și încasând 10.000 de euro de la firma pe care ați atacat-o, pentru că în balcon apăruseră ”câteva pete de igrasie”.

10.000 de euro pentru câteva pete de igrasie, domnule avocat? Pe bune?

Din acel moment, n-ați mai menționat nimic despre Solid House sau mizeriile de blocuri pe care le fac. De ce n-ați atacat ordinăria de clădire pe care au încercat s-o ridice pe bulevardul Ferdinand? Nu mai aveați cum, după ce vă plătiseră igrasia din balcon la suprapreț?

Ați făcut, în schimb, o țintă, din blocul construit de Grigore Comănescu pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Același om de afaceri împotriva căruia ați pledat în procesul în care acesta se judeca împotriva lui Hasotti.

Oare doar eu simt un conflict de interese aici? Comănescu e în instanță cu clientul dumneavoastră Hasotti, iar dumneavoastră îi dați la gioale cu fake news și minciuni împroșcate în spațiul public?

Nu se pupă, domnule avocat. Nu vreau să mă gândesc că ați vrut un 10.000 de euro și de la blocul lui Comănescu. Sau poate a fost doar ca să vă răzbunați clientul?

Spuneți că l-ați reprezentat pe Mazăre din nevoia de afirmare și că ați realizat ce dezastru face în administrație abia prin 2014. Dar, când ați ales să-l reprezentați pe Hasotti, de curând, nu știați că a fost în mijlocul tuturor cazurilor importante de retrocedare din acest județ? Nici asta nu știați?

Îmi dă cu minus. Din momentul în care ați acceptat 10.000 de euro pentru niște pete de igrasie, de la un dezvoltator imobiliar, activitatea dumneavoastră în spațiul civic este compromisă. Știu că în sinea dumneavoastră pricepeți asta, chiar dacă n-o recunoașteți public.

Moral, nu mai puteți fi primarul acestui municipiu. Aveți prea multe ”pete” de imagine, deja. Prea multe explicații de dat. Spuneți că nu sunteți oportunist, dar eu știu oameni pe care i-ați invitat să plece din USR, pentru ”pete de imagine” MUUULT mai mici decât acestea ale dumneavoastră.

Veți fi primarul Constanței care a luat o șpagă bine împachetată de la un dezvoltator imobiliar. Puteți să mă chemați în instanță pentru afirmația asta, mi-o asum.

La final, despre omul pe care-l susțineți la Medgidia pentru candidatura la Primărie, am solicitat partidului din care faceți parte un punct de vedere PUBLIC, în mai multe rânduri. Acuzele pe care I le aduc sunt documentate, ca de obicei, foarte atent, într-un articol mai vechi, pe care l-am atașat solicitării pe care am făcut-o partidului dumneavoastră. Găsiți detalii aici: https://constanta.ro/2018/04/02/bogdan-mosescu-pretinde-moralitate-si-transparenta-declaratiile-lui-de-avere-arata-ca-e-un-mincinos/

Ar fi prea mult să mai intrăm și în povestea modului în care v-ați obținut locuința, prin pixul lui Decebal Făgădău. Reținem doar câțiva pași: mama lucrează la RAEDPP, dumneavoastră sunteți avocatul RAEDPP, RAEPP vă dă locuință în Poarta 6 și tot RAEDPP vă facilitează schimbul cu o altă locuință, din Poarta 6 pe malul mării, într-o garsonieră achiziționată de la stat cu jumătate de preț. Nici măcar nu e nevoie de mai multe cuvinte, deocamdată. Dacă nu se simte oportunismul din toate astea, atunci îmi asum termenii de ”mincinos” și de jurnalist necredibil, cu care m-ați gratulat.

Nu veți fi primarul meu, domnule Stelian Ion, asta e clar.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular