Gagicile clanului Mazăre se apucă de minerit. Ema Gavrilă vrea aurul din Apuseni

EMANUELA DANA GAVRILĂ, nimeni alta decât iubita lui Alexandru Mazăre (fratele fostului primar Radu Mazăre) s-a apucat de căutat aur în Munții Apuseni. 

În calitate de administrator al societății Blueberry Ridge Minerals SRL cu sediul în municipiul Deva, Ema Gavrilă a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) o licență de exploatare a zăcământului de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din „patrulater aurifer” al Munților Apuseni, adiacent fostei mine aurifere Baia de Arieș (închisă în 2004). Conform informațiilor scurse către presa centrală, Gavrilă se așteaptă ca ANRM să-i elibereze licența în februarie 2020.

Acest perimetru se întinde pe o suprafață de 7,285 kilometri pătrați, iar testele istorice realizate în zonă au indicat prezența aurului în concentrații de până la 22,4 g/tona de minereu.

Firma Blueberry Ridge Minerals din Deva a fost înfiinţată în anul 2011 de americanul John Ernest Dahlman, pe post de investitor strategic, adus în România de Emanuela Gavrilă, cea care avea să devină administratorul societății.

În prezent, Blueberry Ridge Minerals SRL este deținută de firma britanică EMA RESOURCES Ltd” înființată pe 3 iulie 2018, societate deținută la rândul ei de persoanele fizice Prelea Richard Andrew, cetățean româno-australian, născut în 1968 la Sydney, în asociere cu britanicul Roy Clifford Tucker născut în 1940. Poziția de administrator al societății este deținută în continuare de Emanuela Dana Gavrilă.

Ema Gavrilă pivotul clanului Mazăre

În anul 2016, frații Mazăre aveau să explice în fața Curții Supreme, că banii investiți în proprietățile lor din Brazilia și Madagascar aparțin de fapt lui Elan Schwartzenberg și Emei Gavrilă (concubina a lui Alexandru Mazăre, din perioada 1998 – 2011). Surse apropiate redacției spun că, de curând, cei doi s-ar fi împăcat și formează din nou un cuplu.

Sigur că explicația oferită instanței pare o glumă sinistră, dar astfel putem înțelege mai bine rolul jucat de Ema Gavrilă în cadrul Republicii Mazăre.

Emanuela Gavrilă
Emanuela Gavrilă

La începutul anilor 2000, imediat după privatizarea magazinului Tomis și după ce Mazăre a ajuns primar, Emanuela Gavrilă a fost plasată pe postul de director la SC Tomis SA.

Implicată în diverse societăți comerciale și asociații pe litoral, Gavrilă l-a avut ca partener de afaceri inclusiv pe Ioan Costin Răsăuțeanu, actualul viceprimar al Constanței.

Ea n-a stat departe nici de politică, ocupând pe rând șefia filialei județene a Partidului Conservator (PC) Constanța, iar mai apoi pe cea de președinte la PSD Costinești.

În timp ce Radu Mazăre era fugit în țarile calde, în vara lui 2018, Ema Gavrilă și-a făcut din nou aparția ca investitor la clubul de fotbal Farul Constanța (SSC Farul). Afacerea a fost perfectată printr-un contract de asociere semnat de Răzvan Gârdea, preşedintele Consiliului Director al SSC Farul cu Ema Gavrilă – care s-a angajat să rezolve problemele financiare ale clubului. 

De altfel, o parte din resortul din Magadascar este pe numele Emei Gavrilă, care obișnuiește să călătorească des în acea zonă a Africii.

Și nu în ultimul rând, Gavrilă este autoarea lucrării „Get More SEXercise” by Emanuela, publicată în aprilie 2013, la editura Web Profile Inc., și scoasă la vânzare pe Amazon.

by Emanuela

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular