Dragoș Săvulescu, condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, s-a predat poliției italiene

Infractorul Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, s-a predat luni autorităților din Napoli și se află în custodia Poliției italiene. Nu știm încă dacă acesta va ajunge totuși la pușcarie, dosarul urmând să fie analizat de o instanță din Napoli.

Conform surselor citate, polițiștii români au fost informați astăzi prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (C.C.P.I.) că Dragos Săvulescu – fost acționar al Dinamo – s-a predat, în cursul zilei, la o secție de poliție din Napoli.

“Poliția Română a transmis deja acest mesaj către Curtea de Apel București, care va traduce mandatul, urmând ca acest document să fie trimis autorităților din Italia.

Astfel, un judecător din Italia va decide ce se întâmplă cu Săvulescu. E posibilă și extrădarea, dar și eliberarea pe cauțiune a condamnatului”, au declarat reprezentanții Poliției.

Vă amintim că afaceristul Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv, pe data de 7 februarie 2019, în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța.

Dosarul în cauză este unul imens, care datează încă din anul 2008, și-n care au fost condamnate 32 de persoane, dintre care 14 primind pedepse cu executare iar ceilalți cu suspendarea executării.

La doar o lună  după primirea sentiței, Săvulescu și-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest dosar, într-un material publicat pe blogul său personal. Acesta explică motivele pentru care se consideră nevinovat. Textul este disponibil aici.

Dragos Savulescu Blog
Dragos Savulescu Blog

Până în acest moment Săvulescu a stat ascuns, aproape un an de zile, nu se știe sub ce protecție, iar azi a binevoit să se predea autorităților italiene.

Mai multe informații despre cei condamnați în dosar găsiți în materialul nostru de mai jos:

Lotul-RETROCEDARILOR-in-Imagini

Zarvă mare la Constanța. Au fost încarcerate 9 persoane în “Dosarul Retrocedărilor” lui Radu Mazăre

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular