Au venit ajutoare de la Uniunea Europeană. Cum poți beneficia!

De mâine începe distribuirea ajutoarelor UE!

Direcția Generală de Asistență Socială va începe mâine, 15 ianuarie 2020, să distribuie produsele de igienă acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021.

Produsele se vor distribui la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4.

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:

  1. a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) și b).

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu  produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază.

Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept.

Pentru persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachete pentru toți membrii familiei.

 Un pachet cu produse de igienă conține:

–        5 periuțe de dinți

–        4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml )

–        Săpun lichid ( 500 ml )

–        Șampon pentru copii ( 800 ml )

–        Șampon pentru adulți ( 500 ml )

–        2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg )

Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 8.00- 14.00, până la epuizarea stocului de produse, dar nu mai târziu de data  15.02.2020.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular