Ce spunea Laurențiu Mironescu despre Claudiu Palaz, în 2016. ”Un scos al tranziției, i s-a suit administrația la cap”

La începutul anului 2016, publicam o anchetă legat de faptul că fostul prefect Claudiu Palaz primise gradul de locotenent colonel, fără să fi făcut o zi de armată. Unul dintre primii oameni care a reacționat legat de acea anchetă a fost Laurențiu Mironescu, intrat astăzi în Partidul Mișcarea Populară, via organizația Constanța, unde șef este Claudiu Palaz, omul pe care Mironescu l-a desființat, la acel moment, printr-un text publicat pe blog.

Haideți să vedem ce scria atunci Laurențiu Mironescu, referitor la ancheta pe care abia o publicasem.

„Domnului X (politician de Constanța, gen), i-a fost acordat gradul de locotenent-colonel (rez.) prin ordin al șefului Statului Major General în anul 2010 și i s-a acordat dreptul de a purta uniforma militară prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. MP 906 din 21 decembrie 2010. În luna iunie 2012, ministrul apărării naționale a instituit o comisie pentru verificarea modului de înaintare în grad a cadrelor militare în rezervă, în perioada 2010-2012. Ulterior, perioada de verificare a fost extinsă până în anul 1990. Această comisie a realizat o analiză statistică a numărului de grade acordate şi a temeiului legal şi nu o analiză a persoanelor care au beneficiat de acordarea de grade. În situaţiile în care a fost constatată nerespectarea condiţiilor prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în “Normele privind sistemul de gestiune a resurselor umane în Armata României”, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 105/2002, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă.Prin ordin al șefului Statului Major General, în anul 2013, domnului X (politician de Constanța, gen), i s-a retras gradul de locotenent-colonel” – răspunsul MApN la întrebarea pusă pe tema statusului militar al politicianului cu pricina de jurnalistul Dorian Hapurnea și apărut pe constanța.ro.

Eu cred că acest comunicat arată cât de putrezi suntem, cât de defecți. Deci, dincolo de frustul comunicatului, unui politician, nu contează numele el fiind emblematic pentru mulți dintre protagoniștii administrației, așadar unui scos al tranziției i se suie administrația la capul lui personal. Omu’ levitează, pur și simplu. Dom’le, dar eu sunt prea bun. Dom’le, dar eu sunt prea mare, prea tare, gândește, vorbește, susține scosul tranziției. Nu-i mai ajunge propriul trup, nu-l mai încape … vrea legitimitate mai multă, vrea putere, vrea recunoaștere. Cum s-o capete, oare … Cine să-i certifice lui competența, cine să-l facă mai bărbat, mai cavaler, mai pe un cal alb? Cine e perceput mai bărbat în țara asta, măi, ia să vedem. Păi, ăștia de își riscă viața, ăștia de trăiesc periculos. Șofer de tir? Nah, prea proletar. Astronaut, nu merge, că n-am avut decât un loc în țara asta și e ocupat de Prunariu, absolvent de aeronave. Pilot de supersonic, iară nu merge … comandant de navă, vai, pleacă mult de acasă ăștia, val, vânt, greu. Uniforme mișto, bărbați, actuali sau foști militari, dar nu merge, domnule. Ăștia muncesc, au chestii pe mână, răspund pentru ceea ce fac … Da’ uniformă fără răspundere nu merge? Uite, că me-a-pe-neu’ zice că merge. Și, pentru că merge, în 2010 îl avansează pe scos la gradul de lent-colonel, cu dreptul de a purta uniforma militară. Cu acest ordin și cu multe altele așijderea, ministerul apărării naționale s-a șters la cur cu tot ceea ce înseamnă ierarhia militară, învățământul militar, cu tot ceea ce înseamnă exigențele unei cariere în uniformă, cu tot ceea ce presupune.

Asta scria Laurențiu Mironescu despre cel care de astăzi îi este șef pe linie politică, fostul lent colonel, Claudiu Palaz. Bine ați venit în politică, domnule Mironescu. Cu ipocrizie cu tot.

Întregul text scris de proaspătul PMP-ist constănțean, Laurențiu Mironescu, se poate citi cu un simplu click AICI.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular