Primăria Ovidiu a schimbat cărțile de identitate pentru locuitorii satului Culmea

În data de 22 ianuarie 2020, în satul Culmea, care ține de orașul Ovidiu, s-au înmânat noile cărți de identitate locuitorilor.

„Era o necessitate si totodata un lucru normal sa facem acest proiect fiind destul de dificil pentru ambulanta, pompieri, serviciile de curierat si orice tip de corespondenta sa asigure servicii prompte si corecte, cetatenii neavand o strada si un numar postal arodat. In acest moment am demarat o actiune de schimbare a cartilor de identitate care este suportata de primarie si nu de cetatean, deoarece am considerat ca asa este normal avand in vdere faptul ca unele carti de identitate inca sunt valabile. Cei care dosresc sa-si schimbe buletinul sunt asteptati la Serviciul de Evidenta a Populatiei din cadrul primariei Ovidiu. M-am consultat cu batranii satului ai am stabilit de comun acord cum ar trebui sa denumim strazile. Astfel, s-a considerat oportun ca tematica aleasa pentru atribuirea denumirilor de strazi sa fie axata pe domeniul agriculturii si al ramurilor ce deriva din acest domeniu, ca fiind specificul zonei si pe relatarile  oamenilor referitoare la: locul unde era situata Crama – str. Cramei, eroi de razboi – str. Locotenent Barbat Spiridon si str. Plutonier Vucea Niculae, hramul bisericii din localitate – str. Sf. Ilie, locul unde este situate scoala – str. Scolii, locurile unde functionau ateliere sau activitati mestesugaresti – str. Atelierului, str. Olarului, str. Croitorului, str. Tamplarului, str. Strungarului, str. Troitei, str. Morii, precum si referitoare la Halta Culmea – str. Feroviara, str. Garii.”, a declarat primarul George Scupra.

WhatsApp Image 2020-01-23 at 07.02.46 (1)

La sfarsitul anului 2019 primaria Ovidiu odata cu aprobarea Planul Urbanistic General al orasului Ovidiu, la initiativa primarului George Scupra satelor Culmea Nord si Culmea Sud le-au fost atribuite noi denumiri de strazi, in conformitate cu specificul zonei, criteriile fiind stabilite in functie de istoricul acestei asezari si relatarile oamenilor din zona care convietuiesc in comunitate de mai bine de 30-40 de ani.

Iată cum se vor numi străzile:

Cartier Culmea Nord:

Str. Cantinei, str. Strungarului, str. Troitei, str. Tamplarului, str. Croitorului, str. Atelierului, str. Morii, str. Balantei, str. Garii, str. Olarului, str. Plutonier Vucea Niculae

Cartier Culmea Sud:

Str. Fermierului, str. Scolii, str. Serelor, str. Piersicilor, str. Ciresilor, str. Caisilor, str. Tineretului, str. Sf. Ilie, str. Murelor, str. Pelinului, str. Mare, str. Magnoliei, Aleea Livezilor, str. Principala, str. Zmeurei, str. Fragilor, str. Bobocilor, str. Bujorului, str. Ogorului, str. Berzei, str. Carabusului, str. Cramei, str. Locotenent Barbat Spiridon.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular