Horia Constantinescu, primul ”iepuraș” folosit de liberali pentru a-l încurca pe Făgădău

Îl vedeți des pe protectorul consumatorului, Horia Constantinescu, controlând ba în stânga, ba în dreapta. Mulți dintre voi au uitat însă cine este domnul cu pricina și cum și-a făcut apariția în peisajul constănțean. Nu-i nimic, vă aducem noi aminte.

Horia Constantinescu, omul de casă al fostului prim ministru, Adrian Năstase, a fost trimis pe litoral pentru a administra plaja din Costinești, preluată printr-un contract de management (un truc, pentru că subînchirierea nu e permisă) de la o firmă constănțeană care a înflorit în perioada în care Năstase era șeful Guvernului.

Ajuns pe litoral, Horia Constantinescu a arătat că are o abilitate ieșită din comună de a înțelege cine este bossul momentului și de a se înșuruba în jurul personajului respectiv. Spre exemplu, în primele luni de ședere pe litoral, a reușit, numai el știe cum, să devină un slujbaș de nădejde al ”greului” Nicușor Constantinescu.

Atât de apropiați au devenit cei doi, încăt la prima eliberare din arest preventiv, reîntors în sânul partidului, Nicușor Constantinescu a ținut ca prima sa decizie în libertate să fie numirea lui Horia Constantinescu drept președinte interimar al organizației PSD Mangalia. Costinești nu mai era de ajuns pentru un locotenent al tripletei mafiote din Constanța.

De altfel, unii dintre voi poate își aduc aminte că omul care îl aștepta pe Nicușor Constantinescu, la ieșire din penitenciar, pentru a-l prelua cu mașina, era chiar Horia Constantinescu.

După condamnarea definitivă a baronului Nicușor, prietenul Horică s-a văzut singurel pe tarla și a trebuie să se reorienteze.

Așa că l-am regăsit în tabăra lui Liviu Dragnea. Fie că vorbim de episodul în care i-a asigurat acestuia protecție, în acel episod în care mai mulți indivizi bine construiți fizici l-au protejat pe Dragnea de mulțimea sosită să-l iubească un pic cu ranga, fie că vorbim de momentele în care a sfidat protestatarii anti Dragnea, unul dintre aceste momente fiind chiar la nunta lui Dragnea junior. Da, da, acel episod când a aruncat cu hârtii către oamenii care protestau.

Horia Constantinescu are însă ghinion în dragoste. Liviu Dragnea s-a dus și el la pușcărie, lăsându-l singur și debusolat pe prietenul său, care a reușit, din nou, să se reorienteze, rapid.

Sursă foto: Info Sud Est
Sursă foto: Info Sud Est

În câteva luni, Horia Constantinescu s-a înșurubat și pe lângă Viorica Dăncilă, de data asta ajutat ușor și de faptul că familia Năstase ținea strâns cu doamna prim ministru.

Nici asta n-a ținut decât câteva luni, sfârșitul abrupt al Vioricăi Dăncilă însemnând și finalul carierei de mare șef al OPC-istului Horia Constantinescu.

Micuțul inspector s-a văzut nevoit să se întoarcă la Constanța, unde coace un plan atent, prin care vrea să prindă un loc în barca noii puteri, pentru a-și asigura beneficiile care vin odată cu acest loc în barcă.

Și ce face Horia Constantinescu pentru un loc în barca liberală? Controlează tot ceea ce înseamnă eveniment organizat de Primăria Constanța sau instituții subordonate acesteia, pentru că nu-i așa, liberalilor le place orice acțiune care-l discreditează pe primar, e cumva normal.

Aceste acțiuni de control împotriva primarului și a Primăriei fac parte dintr-un plan mult mai larg. Din informațiile noastre Horia Constantinescu se pregătește să fie ”iepurele” liberalilor în cursa electorală pentru Primăria Constanța, urmând să candideze independent sau din partea ALDE.

Candidatura lui Horia Constantinescu ar rupe din voturile ”stângii”, l-ar încurca pe Decebal Făgădău și l-ar ajuta enorm pe cel care va fi candidatul alianței de dreapta. Desigur, un asemenea cadou oferit noii puteri nu vine gratuit, Horia Constantinescu urmând să fie lăsat să conducă în continuare CJPC Constanța, fiind chiar și în prezent unul dintre directorii de instituții tolerați de către liberali, care după cum vedeți, nu se grăbesc să-l înlocuiască.

Așadar, după ce nu cu foarte mult timp în urmă anunțam o listă cu iepurii plantați în dreapta, pentru a împărți voturile susținătorilor din această zonă în cât mai multe felii, iată că liberalii se pregătesc să contracareze cu o strategie asemănătoare, urmând să planteze mai mulți candidați pentru a-l încurca pe Decebal Făgădău. Așa că, atenție mare pe cine votați.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular