Soluții de monitorizare inteligentă a traficului la intrările în oraș

Trafic fluidizat, creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente reprezintă beneficiile de care se vor bucura locuitorii și turiștii orașului nostru prin implementarea de către Primăria Muncipiului Constanța a unui sistem de management al traficului, ca parte integrantă a strategiei Smart City.

Toate intrările în municipiu vor fi monitorizate prin montarea unui sistem de numărare a autovehiculelor. Senzorii sunt amplasați la nivelul solului si au rolul de a detecta un vehicul care trece pe deasupra lui.

Sistemul, compus din câte 2 bucle inductive care vor fi montate în asfalt pe fiecare bandă, detectoare și dispozitive care trimit informații către serverul principal, va furniza date despre gradul de încărcare auto în orice interval orar.

În funcție de valorile colectate din teren pot fi stabilite măsuri pentru îmbunătățirea traficului și resistematizarea rutieră.

Lucrările au fost demarate astăzi de SC Confort Urban SRL la intrarea în stațiunea Mamaia iar proiectul va cuprinde toate cele 5 zone de acces din municipiu.

monitorizare trafic (7) monitorizare trafic (6) monitorizare trafic (5) monitorizare trafic (4) monitorizare trafic (1) monitorizare trafic (3) monitorizare trafic (2)

Similar Articles

Comments

  1. Acesta este cel mai necesar lucru ptr Constanta.Va bateti joc de bani.Nu aveti chiar
    nici cel mai elementar bun simț. Sau aveti interese……..demne de DNA?Vom afla peste 4-5 ani.Sa aveti baftă de DNA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular