Decebal Făgădău semnează contractul vieții lui. Lui Chițac i se rupe. Stelian Ion încă nu s-a prins

Primarul Decebal Făgădău a anunțat ieri semnarea celui mai mare contract pe fonduri europene din istoria Constanței. Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viața orașului nostru. Da, la Constanța vin fonduri europene. Cu acești bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu. Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. În plus, vorbim despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Este foarte important să menționez faptul că tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.”, a declarat edilul Constanței. 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Ne așteptam la un răspuns ferm din partea opoziției. La PNL e tăcere. Ion Stelian are un delay de câteva zile, până îi atrage cineva atenția, iar Vergil Chițac a scris că în acest moment se află la Bruxelles la o sesiune a Adunarii Parlamentare NATO.

”Pentru al doilea an consecutiv Nancy Pelosi, speakerul camerei reprezentantilor, aflată aici în fruntea unei numeroase delegații de congresmeni americani, a adresat un mesaj încurajator. Europe, you are not alone! Voi reveni!”, a scris amiralul constănțean. Sau mă rog, de la Eforie, dacă judecăm strict după domiciliu.

Începe să devină foarte clar că dintre actualii candidați la Primăria Constanța, doar primarul în funcție își dorește să continue. Ceilalți doi oponenți speră probabil la un loc călduț de parlamentar, pentru un somn dulce de patru ani. La Primărie e mult de muncă, pe bani puțini.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular