Ca să prinzi un loc pe listele de candidați USR Constanța, trebuie să ”cotizezi” la Ion Stelian?

Dacă analizezi situația USR Constanța, concluzia nu poate fi decât una singură. De patru ani de zile, organizația nu a mai produs niciun lider interesant pentru publicul larg. Oameni cu potențial care ar fi putut ajuta partidul au fost ținuți pe afară, pentru a nu periclita pozițiile celor câțiva băieți deștepți care vor să-și securizeze locurile eligibile pe lista de candidați.

Nu vi se pare că de patru ani, imaginea USR Constanța se confundă cu numele lui Ion Stelian?

Nu vi se pare interesant că la șefia Organizației Municipale USR Constanța a fost instalat Dumitru Caragheorghe, unul dintre cei mai buni prieteni ai avocatului Ion Stelian, care din momentul numirii sale în funcție NU a avut niciun punct de vedere public, de unul singur, preferând să apară doar în conferințele de presă alături de prietenul său?

Adică, mai pe scurt, la șefia USR Constanța se află un prieten care nu pune în pericol poziția lui Ion Stelian.

L-a văzut cineva pe liderul județean, Remus Negoi, ieșind public să se certe cu hoții din Constanța? Nu. Totul se învârte în jurul liderului suprem Ion Stelian, care și-a securizat o nouă candidatură pentru funcția de deputat în parlamentul ce se va forma în acest an. O candidatură SIGURĂ, pentru că Ion Stelian se va cocoța din nou pe un loc 100 % eligibil, fără efort.

Iar pentru ca asta să se întâmple, secta impenetrabilă pe care Ion Stelian a înființat-o în USR Constanța din apropiații săi, va primi locuri eligibile pentru Consiliul Local și Județean din Constanța.

Pentru ceilalți, se pare că există o altă metodă de a ajunge pe funcție.

Trebuie să cotizezi la Ion Stelian pentru un loc de parlamentar/consilier local?

În 2016, protestatarul de serviciu, avocatul lui Radu Mazăre și al RAEDPP Constanța, prinde un culoar liber de la recent înființatul USR Constanța și candidează la funcția de deputat. Declarația de avere pe care a depus-o, obligat, odată cu respectiva candidatură, disponibilă și acum online, este în mod curios aproape goală.

Detaliile interesante apar abia în declarația pe care Ion Stelian o depune în 2017, deja ajuns în postura de parlamentar.

donatii

Abia odată cu declarația de avere din 2017 aflăm că doi oameni au simțit nevoia să ”doneze” bani pentru campania electorală a domnului avocat Stelian Ion.

Prima persoană menționată ca sponsor pentru campania avocatului este Dinu Nicoleta Ramona care a donat 8825 de lei. Doamna cu pricina primește, subit, dreptul de a candida pentru funcția de senator, din partea USR Constanța și ajunge în Parlament.

Celălalt donator este Dima Cheosea. Numele lui, dacă nu e o coincidență nefericită și noi nu credem că e, apare legat de o candidatură din partea partidului Noua Generație din 2008. Nu e însă singurul local în care dăm de numele lui Dima Cheosea. Acesta apare, chiar în acest an, pe lista de consilieri locali ai USR, propusă de candidatul Ion Stelian. Același căruia Dima Cheosea îi donase, conform declarației de avere, suma de 10.000 de lei.

Așadar, Ion Stelian primește de la Ramona Dinu o sumă de bani, iar apoi aceasta ajunge senator USR. La fel, Ion Stelian e ajutat de Dima Cheosea, care va prinde în acest an Consiliul Local Constanța.

Conform declarațiilor de avere, Ion Stelian a primit înapoi de la statul român suma pe care a folosit-o pentru campania electorală. Conform acelorași declarații de avere, cele două persoane nu au mai primit de la Ion Stelian banii înapoi.

rambursare

Rambursarea banilor ar fi trebuit să apară, atât în declarația doamnei Senator, cât și în cea a domnului deputat Stelian Ion. Nu e cazul însă.

La doar un an după alegeri, avocatul Ion Stelian, ajuns deputat, își cumpără un SUV. Un VW Tiguan. La vita e bella.

Ce spune avocatul Ion Stelian despre această poveste

L-am întrebat pe domnul avocat, candidat la Primăria Constanța, cum s-a ajuns la această situație. Iată răspunsul dânsului.

”Am căutat o variantă de finanțare a campaniei electorale și aceasta a fost varianta posibilă în campania din 2016. Din câte îmi amintesc, pentru a nu face greșeli în privința finanțării campaniei, am folosit un singur mandatar financiar și un singur cont de campanie, al meu, direcționând toate sumele donate spre acest cont. După restituirea sumelor de la AEP, acestea au fost restituite celor care ne ajutaseră în campanie.”

Răspunsul domnului avocat nu prea se leagă. Ar însemna că toate súmele donate au fost două, în cuantum de 18.000 de lei, deși propria-i declarație de avere spune că statul român i-a returnat peste 30.000 de lei. Ar mai fi și faptul că nicio declarație de avere a doamnei senator nu specifică aceste tranzacții.

Și ar mai fi coincidența naibii că exact ăștia doi care l-au ”ajutat” pe domnul deputat, el líder máximo de USR Constanța, beneficiază de poziții de lux în lista de candidați a partidului.

Trageți dumneavoastră concluziile.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular