Amiralul Vergil Chițac promovează ideile lui Ceaușescu. ”Vreau să confisc 10 hectare de teren anual”

Invitat în platoul Antena 3, amiralul Vergil Chițac a vorbit despre modul în care ar rezolva problemele Constanței, din postura de primar, ocazie cu care a scos pe gură perlă după perlă, dovedind că nu posedă nici măcar noțiunile de bază ale administrației locale. Nu cunoaște legea iar dacă odată ajuns primar ar aplica ceea ce ar spune, ar fi vai de acest oraș dar ar risca și niște procese penale de toată frumusețea.

Spre exemplu, întrebat de modul în care ar rezolva problema spațiilor verzi, amiralul Vergil Chițac a găsit, pe loc, o rezolvare demnă de epoca lui Ceaușescu. Viitorul candidat al PNL Constanța spune că ar ”expropria (confisca)” în fiecare an câte 10 hectare de teren de la proprietarii de bună credință, pentru a face parc.

În opinia nepriceputului Vergil Chițac, care n-a citit legea pe care o invocă în sprijin, nici măcar o dată, proprietarul n-ar avea ce să facă, având în cel mai bun caz varianta de a cere instanței niște bani în plus pentru proprietatea confiscată.

Evident, lucrurile stau diferit și trăim, din fericire, într-o lume departe de comunismul anilor 80, astăzi proprietatea privată fiind respectată cu strictețe.

Ascultați-l pe domnul amiral. Își imaginează cu merge dânsul liniștit pe stradă, vede un teren care-i place și-i spune proprietarului ”de azi acest teren este al Primăriei”. Unii dintre voi ați mai trăit asta cândva nu?

Ne vin în minte celebrele cuvinte rostite de Ion Iliescu ”proprietatea privată este un moft”.

Îi sugerăm domnului amiral să citească legea 255 pe care o invocă. Referitor la regenerarea urbană, legea specifică foarte clar:

k) lucrări de interes public local de conservare a spațiilor verzi existente, definite conform prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și/sau de amenajare de noi spații verzi;(la 22-07-2019, Litera k) a alin. (1) din Articolul 2 , Capitolul I a fost modificată de Punctul 2, ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 144 din 18 iulie 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 595 din 19 iulie 2019 )

l) lucrări de interes public local de regenerare urbană a terenurilor neconstruite și a imobilelor care au avut destinație industrială din intravilanul orașelor și municipiilor și care în prezent nu sunt funcționale;

 

Oare înțelege domnul amiral? Poate-i explică Felicia Ovanesian ce tâmpenie a scos pe gură. Asta înainte să fie nevoie să-i explice noțiunea de ”tulburare de posesie”.

Dragi constănțeni, păziți-vă terenurile, vine amiralul Vergil Chițac primar, din partea PNL Constanța și confiscă tot, ca să facă parcuri.

Apropos, domnule amiral, ideile dumneavoastră intră în conflict chiar cu ideile liberale, care spun așa: ”Proprietate privată, retragerea statului din economie, liberă inițiativă, competiție Dezvoltarea individului este direct legată de respectul pentru proprietatea acestuia. Doctrina liberală plasează în centrul ei proprietatea privată.”

Să lăsăm comunismul acolo unde îi e locul, la lada de gunoi a istoriei, domnule amiral. Înțelegem că l-ați trăit și v-a marcat profund, dar între timp trăim alte vremuri.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular