Bogdan Huțucă MIMEAZĂ unificarea dreptei în Constanța?

Am primit astăzi un comunicat de presă din partea PNL Constanța, asumat de președintele organizației județene, Bogdan Huțucă. Am fi putut să-l introducem pur și simplu, cu copy paste, așa cum facem de multe ori, însă fiind vorba despre un subiect important, unificarea dreptei în jurul unui candidat unic pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean, am analizat un pic conținutul primit și am constatat că acest comunicat nu are o intenție serioasă în spate ci mai degrabă una de marketing. Să vedem însă ce ne spune domnul Huțucă,

Constanța, 10 martie 2020. Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța lansează partidelor de dreapta o invitație la dialog în vederea identificării celei mai bune formule politice pentru a înlătura dezastrul PSD-ul din administrația locală. 

Este lansată o invitație la dialog reprezentanților partidelor de dreapta. Nu aflăm însă cine sunt aceste partide de dreapta, în accepțiunea domnului Bogdan Huțucă. Nu aflăm nici ce ar trebui să facă reprezentanții acestor partide. Este de exemplu Tudorel Chesoi, cu a lui Alianță Țărănistă, pe placul liberalilor? Ar trebui să pună mâna pe telefon și să-l sune pe șeful PNL Constanța, care odată cu acest comunicat s-a întins pe canapea și așteaptă să fie sunat? Prea puțin, prea vag pentru un subiect care are nevoie de fapte concrete, domnule Huțucă.

Ca urmare a desemnării candidaților PNL pentru Primăria Municipiului Constanța și pentru Consiliul Județean, constănțenii au primit confirmarea că Partidul Național Liberal pune la dispoziția alegătorilor cei mai experimentați candidați, cu portofolii solide de proiecte în folosul Constanței, fiind astfel echipa cu cea mai vastă experiență administrativă. Decizia de a-i numi pe Vergil Chițac pentru cursa electorală pentru Primăria Municipiului Constanța și pe Mihai Lupu pentru conducerea Consiliului Județean subliniază deschiderea PNL pentru a identifica cele mai potrivite formule, în rând cu așteptările alegătorilor la nivel local, confirmate și de cercetările sociologice efectuate de Partidul Național Liberal în luna ianuarie 2020. În linie cu această strategie, ce surmontează orgoliile politice și pune pe primul loc interesul cetățenilor, Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța, invită toate partidele de dreapta la consultări în vederea identificării formulei de alianță politică ce îi va asigura pe constănțeni că dezastrul PSD va lua sfârșit odată cu alegerile locale.

Fraza asta e pur și simplu reclamă, de-aia deșănțată. Chițac și portofoliul de proiecte, pe bune? De reșapatul Lupu nici nu mai vorbim. Cuvinte care nu au legătură cu realitatea politică din Constanța.

Administrația Mazăre-Făgădău este responsabilă pentru declinul pe care calitatea vieții celor ce locuiesc în Constanța l-a înregistrat în ultimul deceniu. Constanța, un oraș și un județ cu absolut toate datele pentru a fi un pol de stabilitate economică nu doar la nivel național, ci și la nivel regional, a fost ținut pe loc în ultimii 10 ani. Constănțenilor le-au fost negate oportunități de dezvoltare, infrastructura doar s-a deteriorat, sistemul local de sănătate este subdimensionat, termoficarea este la pământ, turismul a fost caricaturizat de personaje ridicole precum Mazăre, oportunitățile de business nu au fost încurajate. Toate acestea sunt consecințele dezastrului PSD. Este momentul ca toți liderii de dreapta din Constanța să conștientizeze situația critică în care ne aflăm și să ne așezăm la aceeași masă pentru că toți constănțenii așteaptă de la noi responsabilitate, viziune, asumare, nu orgolii și competiții care doar ar favoriza PSD-ul. 

Tot răul pe care l-a făcut PSD-ul Constanței, cu Mazăre sau cu Făgădău la butoane, a avut în marea majoritate a timpului sprijinul PNL. Nu degeaba oamenii au vorbit ani de zile despre PNL ca despre brelocul lui Mazăre. Încă nu am auzit scuze din partea liberalilor pentru răul făcut de șefii acestui partid, în trecutul nu foarte îndepărtat, o perioadă de timp chiar într-o alianță oficială pe care actualul candidat Mihai Lupu a sprijinit-o trup și suflet.

Administrațiile liberale au demonstrat capacitatea în orașe precum Cluj, Oradea, Alba-Iulia și e momentul în care experiența liberală în administrația locală să se bucure de sprijinul tuturor forțelor de dreapta. Deschiderea Partidului Național Liberal este evidentă. Am demonstrat prin decizia luată pentru București că interesul românilor este primordial și vom aplica aceeași strategie peste tot în țară. Vom susține cei mai puternici candidați, iar în cazul Constanței, experiența este de partea candidaților PNL și tocmai de aceea îi invit pe toți partenerii de dreapta să se așeze la masa dialogului pentru a repune Constanța pe locul pe care îl merită.” a declarat Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța.

Înțelegem din această ultimă frază că dacă primarii liberali au prosperat la Cluj sau Oradea, s-ar presupune că un primar liberal, oricare ar fi acela, va face lucruri mărețe și la Constanța și că obligatoriu, celelalte partide ar trebui să sprijine candidatul liberalilor. Subțire afirmația, domnule Huțucă. La Cluj, Oradea sau Alba Iulia au făcut lucruri bune OAMENII și foarte puțin partidul. Faptul că Emil Boc face lucruri bune nu-l impune pe Vergil Chițac drept un succes garantat.

Este de-ajuns să-l asculți pe Vergil Chițac câteva minute pentru a înțelege ridicolul acestor afirmații.

Așadar, domnule Huțucă, am vrea să ne spuneți care sunt partidele de dreapta pe care le chemați la dialog? Cu nume și prenume. Și cum ar trebui să procedeze ele? Refuz să cred că ați lansat fumigena asta și vă ascundeți în spatele ei. Așteptăm de la Bogdan Huțucă, omul politic pe care noi totuși îl respectăm, acțiuni concrete în vederea unei alianțe de dreapta, nu comunicate de presă.

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular