Am înjurat Primăria degeaba. Poliția Rutieră Constanța nu consideră necesare semafoarele, în acest moment

După ce semafoarele puse pe galben intermitent au dus la încă un accident rutier, astăzi, am încercat să aflăm cine sunt cei care insistă ca această măsură să rămână în picioare. Inițial, am căutat răspunsul la conducerea Primăriei Constanța, fiind ferm convinși că decizia vine exact de-acolo. Spre surpriza noastră, însă, mai pe surse așa, liderii Primăriei ne-au șoptit că ambiția de a nu reveni la sistemul de semafoare funcționale aparține Poliției Constanța.

Așa că, am căutat răpunsul în zona indicată. Acolo unde, reprezentanții Poliției ne-au spus că decizia e una luată în comun.

Două declarații care mai mult ne-au dus într-un punct mort. Nimeni nu și-a asumat oficial decizia la fel cum nimeni n-a dorit să-și asume oficial anularea acestei decizii.

Spre seară, reprezentanții Poliției Rutiere Constanța au lămurit misterul, printr-un comunicat de presă oficial în care arată clar că NU doresc să se revină la sistemul semafoarele funcționale, considerând că această modificare nu se impune, în acest moment. Iată comunicatul, îl redăm integral.

”În contextul actual, în urma unei analize prealabile, pe fondul scăderii valorilor de trafic generat de măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, Poliția Rutieră Constanța a solicitat Primăriei municipiului Constanța întreruperea funcționării semafoarelor electrice instalate în intersecțiile din municipiul Constanța.

Facem un apel către participanții la trafic, conducători de vehicule, să respecte regulile de circulație în intersecțiile în care instalația de semaforizare nu funcțonează.

Conducătorii auto trebuie să respecte semnificația indicatoarelor de reglementare a priorității (drum cu prioritate, oprire sau cedează trecerea).

Mai mult, șoferul care efectuează viraj la stânga trebuie să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă din sens opus.

Este regretabil faptul că o parte dintre conducătorii de vehicule sunt influențați de rutina zilnică în timpul deplasării și astfel sunt în dificultate atunci când în traficul rutier intervin schimbări. Îi rugăm pe această cale să circule cu o viteză redusă și cu o atenție sporită.

În ceea ce privește siguranța rutieră, de la momentul întreruperii funcționării semafoarelor electrice și până în prezent, în municipiul Constanța nu a fost înregistrat un risc rutier crescut.

De altfel, în această perioadă s-au înregistrat accidente soldate doar cu pagube materiale, în intersecțiile unde semafoarele nu funcționează, însă numărul acestora este inferior celui privind accidentele rutiere produse anterior, pe fondul nerespectării culorii semaforului electric.”

Așadar, și noi, ca probabil majoritatea dintre dumneavoastră care au înjurat Primăria Constanța din cauza accidentelor survenite în oraș, am greșit adresantul.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular