Lăsat în stradă de propria mamă, cu soția și două fetițe bolnave. RAEDPP caută soluții să-i ajute!

Una dintre acele drame pe care nu le dorim nimănui, are loc chiar în aceste momente în Constanța. Un bărbat, muncitor la o fabrică, s-a văzut aruncat afară din apartamentul în care locuia, chiar de propria mamă. Alături de el, soția și cei doi copii.

Până de curând, bărbatul locuia cu acordul mamei sale în apartamentul acesteia de trei camere, pe strada Barbu Delavrancea. Doar că într-o zi, bătrâna proprietară s-a hotărât să vândă apartamentul fără să-i mai pese de ceea ce se întâmplă cu fiul ei și familia lui, compusă din soție și două fetițe de 18 și respectiv doi anișori.

Nu i-a păsat femeii nici de faptul că nora sa suferă de o boală cronică la rinichi, pe care din nefericire au moștenit-o și cele două fetițe. A vândut proprietatea, s-a mutat într-o garsonieră și n-a mai vrut să audă de fiul său, preferând să-l lase pe acesta și familia lui în stradă, fără un acoperiș deasupra capului.

Actualmente, lucrurile familiei abandonate de ruda sa se află în stradă, aceștia dormind sub cerul liber. Fetița de doi ani a găsit adăpost la o mătușă, pentru o perioadă.

WhatsApp Image 2020-04-10 at 12.01.44

Din fericire, încă din momentul în care a aflat că apartamentul se va vinde, familia Giurcă, înțelegând că va rămâne în stradă, a mers în audiență la viceprimarul Costin Răsăuțeanu, solicitând o locuință socială de la Primăria Constanța. Acesta le-a indicat să deschidă un dosar la RAEDPP, astfel încât să li se aloce un imobil. Iar lucrurile par că vor intra pe o pantă ascendentă.

Directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, a declarat pentru Constanta.ro că situația e pe cale să se rezolve, în câteva zile. ”Avem un apartament cu două camere, în zona Casa de Cultură în care a locuit în chirie o doamnă care a decedat. Fiul doamnei care a locuit acolo tot tărăgănează lucrurile, nu vine să-i ia lucrurile, dar având în vedere situația urgentă, nu vom mai aștepta. Luni vor merge oamenii noștri și vor scoate tot ce e acolo, pentru ca familia aflată în necaz să se poată muta cât mai repede, alături de cei doi copii”, ne-a declarat directorul RAEDPP.

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular