Oamenii de afaceri constănțeni vor înființa o linie telefonică pentru consiliere psihologică

Prestigioasa publicație de profil Psychology today remarca într-un articol recent că cel mai probabil, unul dintre efectele pandemiei COVID-19 va fi permanentizarea și extinderea serviciilor de terapie. Această epidemie aduce, pe lângă anxietatea asociată acestei amenințări, o provocare suplimentară – măsurile de distanțare socială ne împiedică să ne conectăm la cei de lângă noi. Consecința este una cât se poate de gravă – cei mai mulți dintre noi au impresia că traversează această perioadă singuri, iar acest lucru nu face decât să agraveze stările angoase, care duc la creșterea nivelului de cortizon – hormonul stresului din organism. Acesta duce la tulburări – de la tulburările de somn, la depresie și atacuri de panică, toate fiind extrem de nocive pentru sistemul imunitar, atât de necesar în lupta cu orice virus. Tocmai de aceea, în această perioadă, terapia online, sau terapia prin telefon pot reprezenta soluții viabile pentru a susține eforturile noastre, ale tuturor, de a traversa această perioadă cu brio. Astfel, platforma de suport comunitar – Împreună, Constanța va răsări, pune la dispoziție celor care doresc să apeleze la sfatul specialiștilor în terapie psihologică, sau vor să se conecteze cu un duhovnic, un call center dedicat.

“Echilibrul nostru este extrem de important – doar având echilibru, curaj și claritate vom reuși să ne depășim fricile și să putem să ne evaluăm corect prioritățile și acțiunile din perioada imediat următoare. De felul în care vom depăși cu toții această perioadă, depinde modul în care va arăta societatea în anii următori. Sănătatea mentală trebuie să devină o preocupare a sistemului medical, consilierea trebuie să fie privită la fel ca o consultație. Persoanele vulnerabile au nevoie de terapie la fel cum au nevoie de servicii medicale. Prin platforma Împreună, Constanța va răsări, vrem să deschidem discuția despre importanța capitală a consilierii și vrem să oferim suport tuturor celor care au nevoie de sfaturi pentru a depăși această perioadă, cu atât mai mult cu cât, izolarea impusă pentru a preveni răspândirea COVID-19 se suprapune cu calendarul celor mai importante sărbători, un moment care, în mod uzual, aduce familiile împreună. Prin intermediul platformei Împreună, Constanța va răsări NIMENI NU RAMANE SINGUR”, a declarat Mihai Lupu, unul dintre inițiatorii platformei după consultările cu specialistii din domeniul social.

Mai mult, în tot tumultul provocat de pandemia COVID-19, cu ajutorul terapeuților, cei care solicită consiliere sunt îndrumați să descopere și oportunități. Astfel, psihologii sunt unanim de acord că perioadele de criză ne ajută să ne structurăm sistemul de valori, să ne schimbăm comportamentul și atitudinile, în sensul consolidării coeziunii sociale. Psihologia ne spune că o situație nu este stresantă prin ea însăși, ci prin modul în care o interpretăm și o înțelegem. Felul în care gândim determină stările emoționale și generează un anumit comportament. Pentru a evita derapajele, soluția este o bună igienă mentală, care va face diferența în stările psihice resimțite la finalul crizei.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular