Lucrări de modernizare pe bulevardele Tomis și Mamaia

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C.Confort Urban, continuă lucrările de modernizare a tramei stradale. Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne cu asfalt nou, benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

Aspectul bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între străzile I.G. Duca și Mihai Viteazul s-a schimbat deja. Trotuarele au fost refăcute complet cu pavele și borduri moderne, au fost construite treceri de pietoni cu pavele tactile pentru persoanele cu dizabilități, spațiul verde a fost reconfigurat și va fi întreținut cu sisteme de irigații, iar în scurt timp vor începe lucrările de frezare în vederea turnării unui strat nou de asfalt.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic S.C Confort Urban: “Primăria Municipiului Constanța are în vedere un amplu proiect de reabilitare a acestei zone, deja aspectul bulevardului Mamaia pe tronsonul I.G. Duca și Mihai Viteazul s-a schimbat mult. Se poate vedea că trotuarele au fost refăcute cu dale moderne, conform cerințelor actuale. Pe acest tronson asfaltul se va schimba complet, în ton cu standardele actuale, cu două benzi de circulație pe fiecare sens, plus piste de biciclete care se vor lega de bulevardul Tomis la care lucrăm în paralel.La acest moment avem finalizată o primă zonă de reconfigurare a spațiului verde cu sisteme de irigații care să mențină vegetația. Am montat pavele pe trotuare pe ambele sensuri pe tronsonul de la I.G. Duca până la strada Mihai Viteazul și continuăm lucrările până la intersecția cu bulevardul Tomis. În scurt timp vom începe aici lucrările de asfaltare. După finalizarea acestor tronsoane vom continua până la Delfinariu”.

Ample lucrări de reabilitare au loc și pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între între strada Poporului și zona Capitol. Conform proiectului, aici sunt prevăzute benzi unice dedicate care vor veni în continuarea tronsonului de la intersecția bulevardului Mamaia până la strada Traian, cu bandă reversibilă pentru transportul în comun și piste de biciclete care vor lega cele două mari bulevarde. Trotuarele au fost deja refăcute pe tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Nicolae Iorga, pista de biciclete a fost asfaltata, iar zona de spațiu verde a fost mărită prin casete continue pe care va fi plantat gazon.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic S.C Confort Urban: “Acest tronson de bulevard va fi refăcut total, într-o primă fază am început cu zona de pavele, s-a prevăzut și o pistă de biciclete, iar spațiul verde a fost mărit. Pe zona de tramă stradală vor fi prevăzute două benzi de circulație cu sens unic de la strada Poporului către Capitol și o bandă reversibilă dedicată pentru transportul în comun și pentru taxiuri. Vrem să satisfacem cerințele tuturor participanților la trafic, fie că este vorba de pietoni, bicicliști sau șoferi.

bulevarde (5) bulevarde (4) bulevarde (3) bulevarde (2) bulevarde (1)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular