Stelian Ion, Vergil Chițac și Horia Constantinescu folosesc electoral cea mai importantă sărbătoare a lumii islamice

Credincioșii musulmani au ținut, timp de o lună, post negru în timpul zilei, abținându-se de la băutură și mâncare în timpul zilei. După o lună de rugăciuni, slujbe și post, musulmanii sărbătoresc, începând cu ziua de duminică, timp de trei zile, Ramazan Bayramul. Este cea mai importantă sărbătoare a lumii islamice.

Și, pentru că în România și mai ales în Dobrogea conviețuiesc alături de noi peste 100.000 de prieteni musulmani, era de așteptat ca politicienii constănțeni să se întreacă, în an electoral, în urări care mai de care, adresate lumii islamice.

Am făcut un exercițiu simplu. Pentru a ne lămuri dacă aceste urări au un rol electoral, am verificat conturile de Facebook deținute de candidații la Primăria Constanța, pentru a găsi urarea postată în 2019, atunci când sărbătoarea nu avea ”norocul” să se desfășoare în preajma alegerilor locale.

I-am luat la rând pe Decebal Făgădău, Vergil Chițac, Ion Stelian, Tudorel Chesoi și Horia Constantinescu. Surpriză. Cu excepția primarului în funcție și a țărănistului Tudorel Chesoi, niciunul dintre ceilalți trei nu a postat vreo urare adresată musulmanilor în 2019. Anul acesta, da, anul trecut ba. Cam acesta este respectul candidaților la Primăria Constanța pentru prietenii noștri musulmani.

1) Decebal Făgădău, primarul în funcție, a postat în 2019 o urare pentru lumea musulmană, pe care a preluat-o și pe contul Primăriei Constanța. Ieri, urarea a fost adresată doar de pe contul Primăriei Constanța, probabil tocmai pentru a evita politizarea evenimentului. 

fagadau

2) Vergil Chițac nu a fost interesat, după cum se vede în capturile noastre, de sărbătoarea musulmană, în 2019. Avea alte griji. Ieri, candidatul PNL pentru funcția de primar și-a amintit despre sărbătoarea musulmană. Nu știm dacă și-a adus aminte și de faptul că infectat cu virusul CoVid19 s-a dus la petrecerea femeilor musulmane, punând în pericol sănătatea a 400 de femei. 

chitac

3) Ion Stelian și-a adus și el aminte, ieri, de musulmani. Doar el, niciun alt lider USR Constanța. Din verificarea noastră, în 2019 nu a simțit nevoia să ureze nimic musulmanilor. Am luat la rând toate paginile dânsului de Facebook, ca să n-avem discuții. În 2020 DA, în 2019, nu. 

stelian ion 3

4) Horia Constantinescu, micuțul bucureștean care a ieșit pe locul trei în alegerile pentru Primăria Costinești, în 2016 dar crede în 2020 că va ajunge primarul Constanței, nu s-a mulțumit să ureze, ieri, printr-o simplă postare, preferând să își prezinte urările printr-un videoclip în care ne-a ținut o ditamai lecția despre respectul și prietenia pe care trebuie să le purtăm prietenilor musulmani. Doar că lecția lipsește cu desăvârșire în 2019. Nicio postare pe conturile șefului OPC, liniște și pace. 

horia constantinescu

5) Tudorel Chesoi a fost surpriza plăcută. Pe conturile candidatului la Primăria Constanța din partea Alianței Național Țărăniste am găsit urări aduse lumii musulmane, atât ieri, cât și în iunie 2019. O dovadă de respect pe care o salutăm. 

chesoi

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular