Lucrările de modernizare a stadionului din Constanța progresează

După montarea noului gard și a instalației de nocturnă, zilele acestea au început lucrările de amenajare a gazonului sintetic pe terenul Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”.

Procedura este una destul de laborioasă. Pe suprafața de joc au început să fie întinse rulourile de gazon artificial de 60 mm înălțime. Acestea se îmbină, iar marginile sunt lipite cu o bandă specială. Ulterior se delimiteaza terenul prin montarea unor tușe, iar pe restul terenului se montează alte rulouri de gazon, mai scurt, de 26 mm înălțime. Peste gazonul sintetic va fi turnată o mixtură formată din nisip și granule de cauciuc. Potrivit specialiștilor, această mixtură ajută pe de o parte la fixarea gazonului sintetic și la evitarea ruperii acestuia și, pe de altă parte, la atenuarea șocurilor la contactul cu suprafața de joc.

Această etapă durează 2 săptămâni, urmând ca apoi să fie montate porțile de joc, băncile de rezervă și tribunele pentru spectatori.

Terenul de fotbal va avea dimensiunile de 90/45 m, iar restul terenului are o suprafață de 1968 mp. Gazonul sintetic ales este rezistent la temperaturi cuprinse între -35 grade Celsius și 60 de grade Celsius.

Reamenjarea terenului sintetic, a porților de fotbal, a băncilor de rezervă și a tribunelor beneficiază de la executant de o garanție de 2 ani, iar gazonul de 5 ani.

stadion (3) stadion (4) stadion (5) stadion (6)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular