Totul se schimbă la Costinești. PNL și PSD, în discuții pentru a schimba candidații propuși pentru Primărie

Atât PNL cât și PSD au anunțat, la începutul acestui an, că au ales să meargă în cursa pentru Costinești, alături de oameni noi, tineri, lipsiți de experiență în astfel de competiții electorale. La această oră, ambele organizații de partid poartă discuții pentru a schimba candidatul, după ce sondajele de opinie efectuate în Costinești au arătat că în acest an există șanse mari ca Primăria Costinești să fie câștigată de candidatul PMP. Iar frăția PSD – PNL nu poate permite așa ceva.

Șmecherii zonei au dorit să-și impună rudele. Planul nu a funcționat, candidații se schimbă.

Inițial, PSD a anunțat că va merge pe mâna lui Adrian Valentin Condari, în cursa pentru Primăria Costinești. Tânărul a ajuns în această postură datorită nașului Horia Constantinescu, pe atunci membru al organizației social democrate. Între timp, micuțul director de la CJPC a ieșit din partid, de supărare că nu e alesul partidului pentru candidatura la funcția de primar al Constanței, iar PSD-iștii s-au uitat către candidatul pe care-l aveau acolo și și-au dat seama că sunt șanse mari să nu prindă nici măcar doi consilieri, în viitoarea administrație locală. Din acel moment, viitorul lui Adrian Valentin Condari în PSD s-a terminat, iar colegii săi de la județ au început să caute variante mult mai credibile pentru candidatură. Pentru a ne lămuri ce se întâmplă în acest moment, am avut o discuție cu liderii PSD Constanța, care ne-au confirmat că, pentru moment, au discuții de principiu cu … Emanuela Gavrilă, pe care o văd un posibil candidat bun.

Oficial, mai marii PSD Constanța au ținut să ne spună că varianta nu este neapărat bătută în cuie, discuțiile fiind deocamdată la nivel de principiu. Noi însă știm ce înseamnă asta. După impunerea Virginiei Uzun drept candidat la Eforie, senatorul Nicolae Moga reușește să impună un nou stâlp al republicii Mazăre în sudul litoralului, la Costinești, acolo unde amanta lui Alexandru Mazăre va candida, urmând ca echipa construită de Horia Constantinescu să zboare.

Și în tabăra PNL apele sunt tulburi. Așa cum probabil se aștepta deja toată lumea, primarul în funcție Traian Cristea a mimat o retragere strategică, dar poartă discuții în această perioadă cu liderii organizației județene liberale, pentru a fi desemnat din nou, la 74 de ani, candidat pentru Primăria Costinești. Surse din conducerea organizației liberale au confirmat și în acest caz discuțiile, urmând ca în scurt timp să aflăm deznodământul acestora. Inițial, candidat al PNL pentru Costinești fusese desemnat Gheorghe Mechenici, cumnatul viceprimarului Marin Băduică. Prin această candidatură, eșalonul doi din Primăria Costinești încerca să-și asigure în continuare puterea în zonă, doar că .. surpriză, Traian Cristea nu concepe să nu mai fie primar, încă un mandat. Anunțul urmează, cel mai probabil, să fie făcut curând.

PMP mizează și în acest an pe Jeanu Dorin Dumitru, învins în 2016 de Traian Cristea la doar câteva voturi. Această candidatură dă frisoane celor doi buni prieteni, Felix Stroe și Traian Cristea. Astfel că jocul se va repeta și în 2020. Primarul în funcție trage tare de o perioadă să pară activ, în timp ce PSD trage tare să găsească un candidat care să intre la rupere la candidatul PMP-ului. Veți vedea în această campanie un Traian Cristea tăcut și o Emanuela Gavrilă care se va lupta din greu să-l discrediteze pe Jeanu de la PMP, pentru a-l ajuta pe primar să câștige. Am mai văzut scenariul acesta și în 2016, și în 2012 … de fapt, e cam cu repetiție.

Doar că, în 2020, pare că și oamenii din Costinești s-au deșteptat. Cât să suporte și oamenii aceia ca stațiunea lor să fie ultima în clasamentul preferințelor turiștilor, când există atât de mult potențial?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular