Primarul din Ovidiu, George Scupra, demonstrează din nou că trebuia să fie candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean

George Scupra are 43 de ani și încheie al doilea mandat la cârma administrației din orașul Ovidiu. În doar opt ani a schimbat complet fața unui oraș care, înainte de venirea sa în administrație, încăpuse pe mâna unor golani hotărâți să-l vândă bucată cu bucată. La doar 34 de ani, Scupra a câștigat alegerile într-o cursă electorală în care nimeni nu-i dădea șanse și, judecând după ce a făcut în primele două mandate, pare că nimeni nu-l va putea da jos de pe scaunul de edil al orașului Ovidiu. Cu o singură excepție. George Scupra ar fi trebuit să fie candidatului PNL Constanța pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Ar fi fost un candidat cu reale șanse de câștig, însă partidul a ales să-l scoată de la naftalină pe Mihai Lupu. O decizie greu de înțeles. Spre norocul ovidenilor, Scupra mai rămâne încă un mandat, cel puțin, la șefia administrației din Ovidiu și, pare că e la fel de pus pe treabă cum a fost și până acum.  Subtil, de-acum încolo, fiecare realizare din Ovidiu va fi și o răzbunare a tânărului primar care știe undeva în sinea lui că a fost privat de o candidatură pe care o merita.

Revenind la ziua de ieri, după patru ani de muncă, trei ani însemnând partea care ține de acte, în timp ce într-un an s-a realizat construcția efectivă, Ovidiu are de-acum o zonă de relaxare și agrement pe malul lacului Siutghiol, de toată frumusețea, urmare a unei investiții de 6.425.304 lei. 4,791.251 lei vin din fonduri europene, 732.779 de la bugetul național în timp ce 901.274 lei vin din bugetul orașului Ovidiu.

Pe perioada de implementare a proiectului s-au realizat 6574 mp de spații verzi.

În urma acestui proiect, orașul Ovidiu are acum o faleză, întinsă pe malul lacului, pe o lungime de un kilometru. Se fac deja demersuri pentru a fi extinsă încă un kilometru. Faleza va conduce oamenii la castrul roman din localitate. În zona de promendă există o grădină cu nuferi, o plajă mică pe care te poți bronza sau te poți scălda în lac, dar și o terasă, foarte cerută de locuitori.

„Punctul de atracție este grădina de nuferi. Au înflorit în primăvara acestui an. Sunt superbi, de diverse culori, alb gălbui, roz, roșu. Avem în acel bazin și pești exotici. Este de fapt apa naturală din lac, este de fapt o prelungire a lacului în parc. Un alt punct de atracție este un zid de escaladă pentru cei mici, iar de-a lungul falezei, deasupra apei, sunt plase de relaxare pentru cei tineri. Sistemul de iluminat este modern, există sistem de irigație și camere de luat vederi în tot parcul. Am luat decizia ca, pentru vara aceasta, să avem și pază umană permanentă pe tot sezonul”, spune primarul George Scupra.

10 milioane de euro a atras până acum în localitate, George Scupra, într-un oraș căruia a reușit să-i redea nu doar frumusețea, dar mai ales identitatea, localitatea fiind din ce în ce mai cunoscută ca ”orașul lui Ovidius”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular