Conducerea Delfinariului a reușit imposibilul: vom avea demonstrații cu lei de mare, în această vară

Timp de mai mulți ani, în sala mică a Delfinariului, am putut admira demonstrațiile ținute cu leii de mare aduși de Robert Gojceta. Când însă antrenorul croat nu s-a mai înțeles cu conducerea CMSN asupra colaborării, părea că genul acesta de spectacol nu se va mai ține prea curând, fiind foarte greu de găsit o alternativă.

Și totuși, conducerea CMSN a reușit. Turiștii care vor trece pragul Delfinariului se vor putea bucura de noi demonstrații, de data aceasta ținute de lei de mare patagonieni, adică mamifere de talie mai mare.

„Avem doi masculi de lei de mare patagonieni. Este altceva decât am avut până acum, fac şi reprezentaţii în apă. Vin din Ungaria. Sunt exemplare tinere, doi masculi fraţi. Noi ne-am pregătit şi am adus un antrenor care a lucrat patru ani în Tenerife, în Mexic, în Elveţia şi în China, care deschide delfinariu după delfinariu săptămânal aproape. El lucrează cu leii de mare şi ne va învăţa şi pentru delfini să facem noi activităţi şi noi comportamente”, a declarat directorul CMSN, Adrian Bîlbă.

Conform directorului CMSN acest contract pentru închirierea leilor de mare este pentru două luni iar reprezentațiile lor încep, cel mai probabil, în acest weekend. Leii de mare se numesc Buddy și Morgan și au şapte an. Un spectacol durează 20 de minute, ei urmând să aibă două sau trei reprezentanţii pe zi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular