Decebal Făgădău, despre pandemie: ”Reacționăm instituțional, dar nu putem să păzim fiecare om”

Într-o intervenție la postul național de radio, primarul municipiului Constanța a făcut astăzi o scurtă analiză a modului în care se desfășoară sezonul estival, în contextul pandemiei de coronavirus:

“Vedem două atitudini pe litoral: una foarte responsabilă, din partea celor care au afaceri în zona turismului, (hotelieri, deținători de unități de alimentație plublică sau operatori de plajă) și, pe de altă parte, vedem o atitudine mai relaxată, oarecum de înțeles, din partea turiștilor.

În zonele de plajă amenajate cu șezlonguri se încearcă păstrarea distanțării chiar dacă operatorii încasează mai puțini bani, iar în zonele unde nu există șezlonguri vedem că există o înghesuială și turiștii sunt cei care se apropie unul de celălalt.

Ca un om responsabil, vă pot spune că cel mai bine nu ne protejează nici președintele, nici Organizația Mondială a Sănătății, nici premierul, nici primarul, nici polițistul și nici jandarmul. Fiecare dintre noi trebuie să ne protejăm.

Am fost în multe hoteluri și de la intrare am văzut kituri de dezinfecție sau măști care se pun la dispoziție dacă nu au turiștii, pentru a intra în hotel. Responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi. Situația nu este atât de dramatică precum se prezintă de anumite persoane, dar pericolul este mare.

Dacă vorbim numeric, în întreg județul Constanța, în ultimele 24 de ore, avem 13 cazuri dintr-un total de 811 cazuri de când a început pandemia. Asta reprezintă mai puțin de 1,75% din total cazuri naționale. În schimb, există pericol pentru că este o zonă de aglomerare, iar lumea vine mai relaxată, cum este și firesc în vacanță, dar uită să se protejeze. Apelul meu este la responsabilitate individuală, de a ne pune în siguranță familiile și pe cei dragi. Toată lumea trebuie să înțeleagă că facem un efort comun. Reacționăm instituțional dar nu putem să păzim fiecare om. Nu cred că mai merge doar cu amenzi și amenințări. Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular