Urbe Submersi. 200 de constănțeni și turiști au descoperit o parte din misterele Mării Negre

Două sute de constănțeni și turiști au descoperit o parte din misterele Mării Negre, în cadrul proiectului cultural Urbe Submersi, o premieră absolută în România.

Proiectul organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național a avut ca scop promovarea pentru publicul larg a vestigiilor scufundate ale portului antic al cetății Tomis, precum și educarea publicului în spiritul protejării patrimoniului arheologic scufundat al Constanței, ca parte integrantă a patrimoniului cultural național.

Cele 200 de persoane, echipate în costume de scufundare și însoțite de ghizi / scafandri instructor, au avut ocazia să viziteze în mod gratuit vestigii scufundate ale portului antic Tomis aflate în zona Cazino Constanța – dig Poarta 1 Port Constanța.

Urbe Submersi

„Proiectul s-a bucurat de un succes care, trebuie să mărturisim, ne-a depășit așteptările. Încă din primele ore, toate cele 200 de locuri au fost rezervat și am primit, apoi, alte sute de solicitări. Ne bucurăm că am contribuit la dezvoltarea potențialului municipiului și județului Constanța în ceea ce privește turismul cultural și turismul de aventură. Sperăm ca acest proiect să fie numai un început”, a declarat Georgiana Rusu, organizatoarea evenimentului.

Vizitarea a fost inofensivă pentru situl arheologic și s-a desfășurat în mod responsabil și neinvaziv, tururile subacvatice desfășurându-se sub coordonarea și supravegherea instructorilor de scufundare, scafandri profesioniști, brevetați în specificul arheologiei submarine și instruiți în legislația de patrimoniu național, având o bogata experiență în expediții de scufundări și proceduri de urgență specifice, beneficiind de toate calificările în conformitate cu standardele și legislația UE în acest domeniu.

Proiectul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), aria tematică: Patrimoniu Cultural Material Buget total este de 77.800 lei (70.000 lei finanțare A.F.C.N., 7.800 lei contribuție proprie a beneficiarului). Partener: Imago Studio. Colaborator: Aqua-Mar Diving Centre.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular