Iisus a fost vândut cu 30 de arginți. PNL și-a cumpărat tătarii lui Gelil cu 30 de consilieri

Am asistat ieri la conferința de presă pe care PNL Constanța a organizat-o împreună cu Gelil Eserghep, liderul unei anumite părți din comunitatea tătară din zonă. Nu e foarte clar încă ce înseamnă această parte, comunitatea fiind extrem de divizată, în ultimii ani.

Așa cum spuneam încă din titlu, PNL Constanța i-a convins pe tătarii lui Gelil Eserghep să se alăture lor, oferindu-le, conform celor declarate, un loc de consilier eligibil în Consiliul Local, unul în Consiliul Județean și încă vreo 28 de consilieri în întregul județ.

Bine, de convins l-au convins pe șeful de la Metropolitan, Gelil, omul de afaceri, pentru că așa cum spuneam, nu există vreo garanție că îndemnul acestuia la vot pro PNL ar avea și efecte. Interesant e că, dincolo de această înfrățire bruscă dintre organizația omului de afaceri și liberali, care pute ușor a oportunism, sunt câteva probleme pe care cele două tabere le-au ignorat.

Spre exemplu, Vergil Chițac, candidatul PNL la Primărie, s-a afișat în martie la reuniunea unei grupări adverse domnului Gelil. Care grupare, ce să vezi, și-a anunțat propriul candidat la Primărie, exact în această perioadă. Și care grupare e condusă chiar de un fost student al candidatului.

Întrebat despre această situație, Vergil Chițac a ezitat să se așeze în barca lui Gelil Eserghep, care era lângă el la masă, preferând să spună ”eu îi iubesc pe toți tătarii”. Curios.

Desigur, mai e și problema legată de faptul că Gelil Eserghep e beneficiarul unei condamnări penale, închisoare cu pedeapsa amânată, un an și două luni, pentru favorizarea infractorului.

Asta nu a contat pentru PNL, partid pentru care nu mai există cuvântul ”integritate”, de multă vreme.

Întrebat despre proiectele pe care și le propune comunitatea tătară prin consilierii introduși pe listă de PNL, Gelil Eserghep nu prea a știut ce să răspundă. Într-un final, sătul să caute răspunsul potrivit, omul de afaceri a pronunțat cuvântul magic, explicând că așa poate obține comunitatea sa ”finanțare”.

E vorba, evident, despre bani.

Noi le dorim prietenilor noștri tătari zile de sărbătoare liniștită. Sperăm că domnul Vergil Chițac nu uită măcar anul acesta să posteze o urare în cinstea acestor zile, speciale pentru comunitatea musulmană.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular