Sorin Iacob, interimar la șefia PLUS Constanța: ”Construim o echipă competentă, cu care să ajutăm la schimbarea Constanței în bine”

După cum probabil știți deja, în organizația PLUS Constanța votul democratic și-a spus cuvântul, așa cum nu suntem deloc obișnuiți pe la celelalte organizații de partid. Membrii organizației, nemulțumiți de activitatea conducerii, au votat schimbarea, cerând ca altcineva să-i reprezinte pe viitor. Așa a ajuns Sorin Iacob în postura de lider interimar al PLUS Constanța și, de ce nu, un candidat cu șanse reale la alegerile interne ce vor urma, în cadrul filialei. Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile în organizația PLUS de la malul mării, l-am rugat pe președintele interimar Sorin Iacob să ne răspundă la câteva întrebări, iar acesta a acceptat cu amabilitate.

sorin

Am întrebat, în primul rând, cum s-a ajuns la situația acestui interimat și dacă Sorin Iacob consideră că fosta conducere a făcut greșeli ce nu trebuie repetate.

”Conform statutului PLUS, unul sau mai mulți membri pot iniția o moțiune de neîncredere împotriva Biroului Județean. În situația de față, la începutul lunii iunie 2020, a fost depusă o moțiune de neîncredere, moțiune care a reușit să strângă numărul necesar de semnături de susținere pt a fi supusă votului în Convenția Județeană. În urmă votului, BFJ PLUS Constanța a fost demis și a fost declanșată procedura de numire a unui Birou Județean Interimar. După trei zile de consultări, coordonatorii regionali au stabilit componența BJI, componență care a trecut apoi de votul Consiliului Național PLUS.
Într-un an de activitate, sigur că au fost și greșeli. Din această structură de conducere au făcut parte medici, profesori, antreprenori, manageri, ingineri, economiști, etc. – oameni cu experiență în domeniul activității lor dar fără experiență politică. De la înființarea PLUS Constanța și până acum, filiala a fost tot timpul sub presiunea alegerilor – europarlamentare, prezidențiale și acum locale, timp în care au fost realizate foarte multe activități, iar asta a dus la pierderea unui tempo în ceea ce privește organizarea internă, așa cum și-ar fi dorit și cum probabil se așteptau toți membrii PLUS. Trebuie să înțelegeți că membrii PLUS sunt oameni care, datorită contextului politic al ultimilor 30 de ani, își doresc schimbarea ACUM. Așa cum am mai spus, lipsa de experiență politică s-a văzut, am învățat din mers și am încercat pe cât posibil să corectăm greșelile apărute.”, ne-a explicat Sorin Iacob.
Am întrebat, de asemenea, ce presupune această situație de interimat și cum va acționa conducerea organizației în această perioadă.
”În primul rând ne dorim să asigurăm un climat de colaborare și susținere a proiectelor deja începute. Avem un interval maxim de 30 de zile în care trebuie să organizăm Convenția Județeană Extraordinară pentru alegerea unui nou Birou Județean. În același timp, este nevoie să susținem candidații noștri la alegerile locale și de asigurarea activităților electorale în cadrul Alianței. Este un moment foarte important pentru noi, pentru că suntem convinși că se conturează o echipă foarte bună cu care putem genera cu adevărat schimbarea, în bine, a Constanței în următorii 4 ani.”, ne-a spus Sorin Iacob.
DSC_0429
În final, am vrut să știm dacă actualul lider interimar va candida pentru șefia organizației și care va fi strategia cu care se va prezenta în fața colegilor săi, pentru a fi ales.
”Da, având experiența primului an și fiind sprijinit de o echipă formată din oameni competenți,  voi candida pentru poziția de președinte al filialei. Decizia a fost luată alături de colegii din BIJ și asta pentru că dorim să asigurăm continuitate și, de asemenea, dorim să ducem la îndeplinire fuziunea dintre PLUS și USR. În ceea ce privește strategia pe care o voi prezenta, mizez pe implicare și pe construirea unei echipe puternice, care să dezvolte proiecte cu impact în comunitatea noastră. Încă din ianuarie 2019, moment în care motivat de mesajul domnului Dacian Cioloș: “intrați în politică, doar prin implicare putem schimbă clasa politică actuală” m-am alăturat PLUS, am sprijinit toate proiectele care s-au derulat în cadrul organizației. Dacă am fost destul de implicat, dacă m-am ridicat la nivelul așteptărilor și dacă în această perioadă de aproape doi ani de zile am reușit să câștig încrederea colegilor, vom afla în cel mult o lună de zile. Oricum, indiferent de rezultatul votului, voi continua să sprijin proiectul USR PLUS, un proiect în care cred cu tărie.”, a conchis Sorin Iacob.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular