Cosmin Scripcaru, candidat USR Plus pentru Primăria Murfatlar: ”Merge și-așa” NU ține la mine”

”Sunt tânăr, ambițios, dornic de muncă și vin cu o mentalitate nouă pe care mi-am format-o în cei cinci ani petrecuți în Germania, aceea că dacă vrei să reușești trebuie să dai tot ce poți mai bun. “Merge și așa”, nu ține la mine! Vin din mediul antreprenorial și am înțeles pe pielea mea ce înseamnă să fii performant în ceea ce faci.”

Asta spune Cosmin Scripcaru, candidatul USR PLUS pentru funcția de primar al orașului Murfatlar, atunci când îl întrebi de ce l-ar vota cineva, pe 27 septembrie.

Are 31 de ani, e inginer, a activat până acum în mediul privat, în România și în străinătate și crede cu tărie că poate schimba din temelii localitatea Murfatlar, intrată cumva într-un con de umbră, în ultimii ani.

Spune că e legat sufletește de localitatea Murfatlar și că s-a întors, după ani de zile petrecuți în Germania, dorind să promoveze și să pună în valoare potențialul pe care orașul îl are.

”Sunt legat sufletește de orașul Murfatlar.  Aici m-am născut, aici am copilărit, aici am ales să mă reîntorc și să-mi cresc copiii. Văd orașul Murfatlar cu alți ochi, de când m-am întors, văd că are un potențial enorm de dezvoltare,  dar care nu este nicidecum pus în valoare.”, spune Cosmin Scripcaru, în dialog cu echipa Constanta.ro.

A fost plecat în Germania timp de cinci ani, timp în care a adoptat mentalitatea nemțească, bazată pe seriozitate și rigurozitate.

L-am întrebat cum vede acum localitatea, după anii în care a stat departe de orașul natal.

”Precum spuneam, orașul Murfatlar are un potențial enorm de dezvoltare, dar pentru asta e nevoie de o viziune pe termen lung, ori tocmai această viziune a lipsit administrației de până acum. Când discutam de un nume atât de mare pe plan internațional cum este cazul Murfatlar, oportunitățile  de a-l readuce acolo unde îi este locul, sunt mult mai la îndemână. În viziunea mea, orașul Murfatlar are toate șansele să își dezvolte latura turistică, să devină o alternativă la ceea ce litoralul are de oferit turiștilor săi. Renumitul Punct Turistic si Muzeul Vinului, Complexul Rupestru care din păcate este dintotdeauna în conservare, Rezervația Naturală Fântânița. Proiectul Drumul Vinului împreună cu un Festival Internațional al Vinului sunt alte două variante ce pot aduce numeroși turiști tocmai în inima podgoriei Murfatlar. Toate acestea sunt obiective ce pot fi vizitate, pe tot timpul anului. În momentul de față, atunci când sunt contactat de turiștii doritori de a ne vizita orașul trebuie să le transmit că practic nu au ce vizita. Si acest lucru se întâmplă de câteva ori pe zi.

Deasemenea, trebuie să profităm de apropierea geografică de orașul Constanța, astfel încât să atragem investitori la Murfatlar, pentru tot ceea ce ține de fabrici de producție, servicii, depozite, etc. În felul acesta, cetățenii din oraș și localitățile învecinate ar avea posibilitatea găsirii unui loc de muncă mai aproape de casă și totodată ar crește și veniturile la bugetul local, ceea ce se va reflecta în investițiile pe care administrația locală le va face în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. ”, spune Cosmin Scripcaru.

”Neamțul” din Cosmin Scripcaru și-a plănuit deja câteva probleme ce vor trebui corectate urgent, încă din primele zile de mandat.

”Gospodărirea localității, curățenie și igienizare. În prezent, aspectul orașului este dezolant. Am făcut câțiva pași în acest sens, din postura de cetățean, atrăgând atenția autorităților atunci când am sesizat nereguli grave. Situațiile punctuale s-au rezolvat, dar nu este suficient, trebuie făcut mai mult și ca primar o pot face. Problema câinilor fără stăpân trebuie rezolvată urgent, într-o manieră care să nu afecteze drepturile animalelor. Lipsa rețelei de gaze naturale în oraș este o problemă care ne doare pe toți și pe care nici o administrație locală de până acum nu a reușit s-o rezolve. De asemenea, crearea unei infrastructurii necesare și a unui pachet de măsuri pentru atragerea investitorilor.”

Și da, în finalul discuției, fără să lovească în patriotismul local, atât de specific nouă, Cosmin Scripcaru spune că ar implementa cu siguranță două chestiuni pe care le-a văzut în Germania și pe care le consideră utile unei comunități.

Este vorba de:

”Kleingarten – un sistem prin care toate spațiile virane care în momentul de față sunt acaparate doar de anumite persoane, zonele cu construcții ilegale sau cele lăsate în voia sorții, să fie preluate inapoi de oraș, lotizate în suprafețe mici și oferite spre închiriere/concesiune tuturor celor ce vor să aibă un spațiu personal de relaxare cu o construcție ușoara ( foișor, spațiu de depozitare ) iar zona dintre aceste spatii să devină practic un parc de relaxare.”

Și de:

Lifturi exterioare – ”orașul Murfatlar se confruntă cu aceeași problemă ca și Germania, și anume o îmbătrânire accentuată a populației. Jumătate din locuințele din oraș sunt concentrate în blocuri cu 3 sau 4 etaje. Acest proiect ar ușura viața de zi cu zi a părinților și bunicilor noștri. Finanțarea pentru acest proiect este din fonduri europene și se poate implementa blocurilor cu minim 2 etaje.”, spune Cosmin Scripcaru.

Un om interesant, foarte tânăr, ca majoritatea candidaților USR PLUS, cu viziune și disponibilitate la a munci pentru comunitatea din care face parte. Rămâne să aflăm în 27 septembrie dacă i-a convins pe oamenii din Murfatlar să îl voteze. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular