„Broscu’ broștilor”, un spectacol anti-bullying prezentat online

Proiectul cultural „Cu păpușile prin școli”, demarat la începutul lunii august, în condiții speciale, se apropie de sfârșit. Inițial, acesta prevedea susținerea a 30 de reprezentanții ale unui spectacol de teatru în 30 de școli din 28 de localități din județul Constanța, dar și din Slobozia și Amara.

„Din cauza condițiilor impuse de pandemia de coronavirus și cu acordul finanțatorului, toate aceste spectacole sunt susținute online, pe pagina de Facebook. Spectacolul poate fi văzut în fiecare zi, de la ora 17.00, până pe 30 august. După acea dată, va rămâne publicat pe pagina respectivă”, a declarat Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.

Mai mult, aceasta a oferit câte un DVD cu înregistrarea integrală a spectacolului celor 30 de unități de învățământ, împreună cu un afiș. Astfel, va putea fi urmărit oricând se dorește și în școli.

„Broscu’ broștilor” aduce în prim-plan impactul fenomenului social de tip bullying asupra copiilor și modalitățile de combatere a dezvoltării și favorizării acestui fenomen. Inspirat din duritatea unor cazuri sociale reale, acesta combină jocul păpușilor cu cel al actorilor și prezintă pe înțelesul copiilor o realitate contemporană: 1 din 4 copii din școlile românești este victimă a bullying-ului în mod repetat, din acest punct de vedere România situându-se pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul (raport publicat in 2017 de Organizația Mondială a Sănătății – OMS).

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. oferă și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), la aria tematică: artele spectacolului – Teatru. Buget total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului). Obiectivul general al proiectului este conștientizarea nivelului crescut de manifestare a comportamentelor de bullying între copii, precum și a consecințelor negative dramatice pe care bullying-ul îl are asupra sănătății și dezvoltării armonioase a copiilor.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța și Asociația Elevilor din Constanța.

Scenariul: Georgiana Rusu

Muzica: Adrian Mihai

Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu

Casting: Lui’s Events

Distribuție: Otilia Nicoară, Diana Orezeanu, Nicoleta Ghețu

Voci: Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Adriana Burlacu, Ioana Midișan, Bianca Maria Tudoran, Maria Iuliana Tudose, Luca Manțu, Andor Axente, Andu Axente

Regia artistică: Georgiana Rusu

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular